Leuk initiatief: Bokkenhof in Gorsem

Een leuk initiatief. Het Bokkenhof is een kleinschalige dierenopvan in Gorsem, die zich vooral focust op de permanente opvang van geitjes en vooral bokken. Noémi (29) en Roeland (32), dierenliefhebbers pur sang, stellen zichzelf en hun initiatief even voor.

© Bokkenhof
Wij zijn Noémi (29) en Roeland (32). Eind 2020 besloten we om een geitenopvang te starten, op ons terrein hier in Gorsem (St-Truiden). Omdat het vaak om mannelijke geitjes gaat die geen nieuwe thuis vinden, was de naam : “Bokkenhof” snel gekozen. We volgden ook een opleiding via NAC (Hogeschool Gent) voor geiten en schapen en zullen binnenkort ons examen afleggen.
Kan een afbeelding zijn van dier
Wat doen we?
Bokkenhof is een plaats waar mensen hun geitjes naartoe kunnen brengen als zij er niet meer kunnen voor zorgen. Zij mogen kiezen of wij de geitjes mogen herplaatsen naar een nieuw gezin, of dat de dieren op Bokkenhof blijven als permanente bewoners. Omdat er al heel wat dierenasielen en hulporganisaties bestaan, kunnen we niet rekenen op steun van de overheid. Dat wil zeggen dat we op dit moment alles zelf betalen,van voeder tot dierenarts, weide en stalling, etc.

Welke dieren vind je bij ons?

Geitjes die uit allerlei situaties komen. Een particulier die ze niet meer kan verzorgen, een inbeslagname, maar ook bokjes.  Ook voor zoveel mogelijk bokjes willen we een verschil maken. In eerste instantie zullen wij hen opvangen en de kosten op ons nemen, zoals ontworming, castratie, bloedtesten, etc. Zodra ze er klaar voor zijn, gaan we op zoek naar een nieuwe thuis voor hen.

Bokjes die geen nieuwe adoptie ouders vinden, zullen bij ons blijven wonen hier op de hoeve.

 

Kan een afbeelding zijn van dier en buitenshuis

Hoe kan je ons bezoeken en steunen?
Bezoeken kan altijd op afspraak. We zijn vaak op de baan en we hebben liefst niet dat jullie voor een gesloten deur staan natuurlijk. Wil je ons initiatief een duwtje in de rug geven? Dat kan! We hebben we een webshop (Bokkenhof.etsy.com) en verkopen we ook steunpaketten. Vrij giften zijn uiteraard ook altijd welkom op ons Bokkenhof rekeningnummer BE23 9733 8595 9091. Aarzel niet om ons te contacteren via onze pagina of op het nummer 0472131130, ook als je vragen hebt over het houden van geitjes helpen we jullie graag op weg!
Noémi en Roeland
Meer info: http://Bokkenhof.be/
FB: https://www.facebook.com/bokkenhof