Truineer Nieuws melden?

Genkse supportersclub Drughi Genk stopt na vlaggenroof

Drughi Genk, één van de harde supporterskernen van Racing Genk, houdt op te bestaan nadat STVV-supporters één van hun eerste officiële banners wist in handen te krijgen. In dit wereldje is het een ongeschreven wet dat je in dat geval ophoudt te bestaan. Drughi Genk kondigt die verregaande stap nu zelf aan.

© FB Tribune Zuid
Het eervolle afscheid van Drughi Genk 2002
Zondag 25 april 2021 is een datum die niet alleen de geschiedenisboeken zal ingaan als de dag waarop dat onze geliefde club, KRC Genk, haar 5de beker van België wint. Maar ook de dag dat de Belgische ultrascene afscheid neemt van een van de meest befaamde groepen, Drughi Genk 2002.
Geheel onverwachts bereikte ons enkele uren voor de aftrap van de oh zo belangrijke bekerfinale tegen onze aartsrivaal uit Luik het nieuws dat een van de eerste officiële banners van Drughi Genk in de handen terecht was gekomen van onze andere aartsrivaal uit Sint-Truiden.
Wij kunnen nog steeds niet begrijpen dat deze banner zo simpel en vooral zo oneervol is afgenomen. Ook kunnen we niet vatten dat er dergelijke fouten zijn gemaakt door een bepaald individu, dewelke zelfs reeds jaren niet meer actief is binnen de groep Drughi Genk. Het feit dat deze banner niet in handen was van de actieve generatie, betekent dat wij als groep fouten hebben gemaakt en hierdoor onze conclusies trekken.
Dit betekent dat alle activiteiten onder de naam van Drughi Genk, met onmiddellijke ingang, stopgezet worden. De komende maanden staan dus niet in het teken van het voorbereiden van het 20 jarige bestaan, maar in het verwerken van dit verlies. Wij gaan er voor zorgen dat we als groep, neen als familie, verenigd blijven in deze moeilijke tijden en kijken wat de toekomst ons te bieden heeft. De liefde voor onze club KRC Genk blijft tenslotte altijd bestaan.
De voltallige groep kijkt terug op een prachtig bestaan waarin het zich onderscheidde op alle vlakken dat een ultragroep kenmerkt:
– reusachtige tifo’s werden gemaakt
– stadions werden in vuur en vlam gezet, al dan niet met het nodige vuurwerk
– we volgden onze club door heel België en Europa
– supportersacties werden op poten gezet, al dan niet voor de club, de stad of een goed doel.
Tot slot willen we nog de overige groepen van de Genkse harde kern (GCF – Geneche – Ultras Genk) en onze kameraden uit Sittard en Mönchengladbach bedanken. Samen hebben we mooie tijden beleefd, talrijke acties gedaan en vooral veel steun van hen mogen ontvangen de afgelopen dagen!
Drughi Genk
2002 – 2021
Geen beschrijving beschikbaar.