Truineer Nieuws melden?

Foto Robyns dankt klanten met chocolade

Frank Deltour, zaakvoerder van Foto Robyns, pakt tijdens de paasvakantie uit met  een originele actie. De Truiense ondernemer wil zijn trouw cliënteel bedanken  voor het vertrouwen en de samenwerking in wat voor beide partijen de  moeilijkste twaalf maanden ooit moeten geweest zijn. Frank Deltour doet dat met  een oer-Belgisch product: chocolade!

 

Iets meer dan een jaar geleden zorgde een tot dan toe onbekend virus voor chaos en  veroorzaakte het de grootste naoorlogse crisis. Mensen werden ziek en een lockdown zorgde  ervoor dat het openbare leven stilviel. Van de ene dag moesten ondernemers sluiten en zien  te overleven. “Zelf kreeg ik een dubbele opdoffer te verwerken”, zegt Frank Deltour. “Bij  aanvang van de lockdown bleek ik besmet met het coronavirus en moest ik mijn zaak sluiten. De  eerste dagen was ik te ziek om over eventuele gevolgen na te denken, laat staan met een plan op de  proppen te komen hoe ik deze crisis zou overleven. Maar, ondernemers zijn taai en weten vaak in  moeilijke omstandigheden te anticiperen. De winkel was dicht, maar gelukkig mocht ik wel blijven  werken en kon ik de vele telefonische bestellingen gewoon aan huis leveren. Op die manier kon ik  mijn zaak draaiende houden en had ik toch nog, op een veilige manier, contact met mijn klanten.”  

Een klein menselijk gebaar 

Twee lockdowns en één paaspauze later bevindt ons land zich samen met haar inwoners en  ondernemers in een soortgelijke situatie. Maar, er is hoop en licht aan het einde van de tunnel.  “Ik merk dat veel ondernemers en klanten het moeilijk hebben. Er wordt heel veel van de bevolking  gevraagd en de ene opgelegde maatregel is al moeilijker te verteren dan de andere”, zegt Frank  Deltour. “Het bracht mij op het idee om mijn vaste en trouwe klanten te bedanken. Tegelijkertijd  wil ik een deel van mijn klanten een hart onder de riem steken. Er zijn nogal wat beroepsfotografen  die ruim een jaar zonder werk zitten. Festivals, evenementen, optredens, beurzen, … zijn sinds maart  van vorig jaar afgelast. Zij waren bij de eersten die moesten stoppen met werken en zullen bij de  laatsten zijn die terug mogen opstarten. Het zijn dingen die mij niet loslaten. Het bracht mij op een  idee om mijn klanten één voor één te bezoeken en hen een lekkere reep chocolade te bezorgen. Het  is een klein menselijk gebaar waarmee ik wil zeggen: hou nog even vol, hoe moeilijk het ook is. Net  als de autoriteiten vraag ook ik een beetje geduld, want ik zal niet iedereen op hetzelfde moment  kunnen verrassen. Maar net als de vaccins komen ook de repen chocolade eraan.” 

Foto Robyns behoort bij de top 5 in Vlaanderen 

Foto Robyns opende in 1952 voor het eerst de deuren in Sint-Truiden. Sindsdien bleef de zaak  altijd binnen de familie. Frank Deltour is derde generatie die instaat voor de uitbating één van  de laatste echte onafhankelijke fotowinkels van ons land. Dat weten en beseffen ook de grote  merken waar Foto Robyns qua verkoop bij de top 5 in Vlaanderen behoort. Bijna alle verkoop  gebeurt fysiek, in de gezellige winkel in Sint-Truiden. Het advies, de tips and tricks krijg je er  gratis bij. Mensen die toch hun toestel online willen aankopen kunnen dat doen via de website  https://fvrobyns.selexion.be/

En neen, je hoeft echt geen professional te zijn om bij Foto  Robyns een fototoestel te kopen. Iedereen is er welkom en wordt met een glimlach geholpen.