Truineer Nieuws melden?

Eerstelijnszorg Haspengouw: “hier de juiste vaccinatiecijfers en -graad”

Niet de eerste keer dat het misloopt met cijfers over corona en vaccinaties. Eerstelijnszorg Haspengouw zet nu de puntjes op de i. En daaruit blijkt dat de cijfers van ons vaccinatiecentrum nog geen nieuwe update hadden gekregen. Hier de juiste gegevens.

Wat betreft de cijfergegevens in verband met het aantal gevaccineerde inwoners bleef de vaccinatieteller de cijfers weergeven van het Paasweekend.  We kunnen echter melden dat intussen de vaccinatielijsten werden geüpdatet. De vaccinatieteller geeft nu de correcte aantallen weer. We kunnen dan ook vaststellen dat in tegenstelling tot het bewuste artikel, de regio ‘s voor het vaccinatiecentrum Sint-Truiden (inclusief Gingelom en Nieuwerkerken) en het vaccinatiecentrum Borgloon (inclusief Wellen, Kortessem en Heers) met mooie cijfers kunnen uitpakken. Beide centra bereikten zelfs een algemene vaccinatiegraad van 17,28% voor de totale bevolking wat boven het Vlaams gemiddelde zit van 17,17%. Voor wat betreft het aantal 65-plussers ligt de vaccinatiegraad iets onder het Vlaams gemiddelde (43,44% ten opzichte van 48,75%); dit valt te verklaren door de sterk verouderde bevolking in de regio.

Intussen draaien de vaccinatiecentra op volle toeren.  We krijgen enorm veel positieve reacties van de inwoners die reeds het geluk hadden om gevaccineerd te worden in één van beide centra.  We zien een enorm vlotte doorstroming dankzij de dagdagelijkse inzet van talrijke vrijwilligers en professioneel medisch personeel.  De medische en farmaceutische experten garanderen de veiligheid van het medisch proces.  Dankzij de expertise van het adviesbureau Probis in samenwerking met de staf van Eerstelijnszone Haspengouw verloopt de coördinatie vlekkeloos en gestroomlijnd.  Inzake de kostprijs voor de inzet van de experten van Probis wordt voor de volledige regio Haspengouw (vaccinatiecentra Borgloon & Sint-Truiden) gewerkt aan dezelfde standaardtarieven. Het uurloon is uniform voor beide vaccinatiecentra. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving.