Truineer Nieuws melden?

Eerste helft afgang voor ‘heel mak’ STVV

Decompressie of niet. Met nog een helft te spelen is het duidelijk dat STVV niks zal rapen bij Genk. Twintig minuten niet aflatende druk leidde al na goed twintig minuten tot 2-0 via Bogonda en Heynen. Thorstvedt lukte op het half uur nog een derde. En tot overmaat van ramp miste Suzuki ook nog een strafschop. Game over na amper één helft. Dit hadden velen van ons niet zien aankomen.

© Belgium Media

De eerste minuten kon STVV de schijn nog ophouden en kwamen ze een paar keer dreigend opzetten. Maar dan vond de thuisploeg het welletjes geweest. Heynen & co namen het spel resoluut in handen en drukten onze kanaries met de rug tegen eigen doel. Eerst was het nog moeilijk om openingen te creëren, maar dan ging het slot toch van de deur.

Twee te makkelijke doelpunten

Resultaat: twee doelpunten in een paar minuten, resp. van Bogonda en Heynen. Met aan de basis telkens een individuele fout. Bij de eerste goal een misrekening van De Ridder, bij de tweede goal Brüls die de Genkse kapitein Heynen een zee van ruimte bood. De Ridder moest trouwens worden vervangen. Het gevolg van een eerder duel met Onuachu. Het was de voorbode van nog meer onheil, een derde doelpunt dus, van Thorstvedt, die alweer een enorme zee van ruimte kreeg.

Over en uit

Neen, dit STVV gaf nooit het gevoel echt bij de les te zijn. Dit was niet de inzet van mannen die een ‘gevoelige’ derby speelden. Dan ging Genk toch wat medelijden tonen en een handje helpen. Mboyo werd neergeduwd in de zestien. De bal ging op de stip. Maar zelfs die penalty ging er niet in. Suzuki miste zijn eerste strafschop van het seizoen. Ook dat nog. Wat overblijft zijn nog 45 overbodige minuten. Hopelijk kunnen onze kanaries een nog grotere afstraffing voorkomen. Een mirakel? Zeggen jullie maar of dat er nog inzit…