Truineer Nieuws melden?

De cijfers samengevat: “Haspengouw loopt serieus achter”

Vandaag werden de cijfers gepubliceerd van de vaccinaties tot en met zondag 11 april. Het is daarbij opvallend dat de eerstelijnszone van Haspengouw nog maar weinig mensen heeft gevaccineerd in vergelijking tot andere eerstelijnszones in Limburg. Op de afbeelding is het duidelijk dat we los van Herstappe de slechtste leerling zijn van de klas. Men weet wat te doen. Spuitjes zetten! Onze redactie heeft zich alvast op de Vlaamse reservelijst gezet.

© Laatjevaccineren.be

Nationale cijfers: “500.000 vaccins in de diepvries”
Sinds de vaccinaties zijn opgestart lag de voorraad tot 28 februari rond de 250.000, vanaf 1 maart stijgt de voorraad tot boven de 500.000. Er is een versnelling beloofd, als de leveranciers zich aan de schema’s houden. Wij hopen net als u dat er geen extra vriezers nodig zijn, want de voorraad blijft vandaag rond de 500.000 liggen. Ook de bekritiseerde Wereldgezondheidsorganisatie vindt dit niet goed. “Er moet sneller gevaccineerd worden, de voorraden blijven te groot”, klinkt het daar als het over het Europees vaccinatiebeleid gaat.