‘De Mindere in de nacht’

Het museum van de Vlaamse Minderbroeders, museum DE MINDERE, lanceert een beklijvend  waargebeurd onlineverhaal. De vedette van de minderbroeders van Sint-Truiden, broeder  Gabriël, neemt je mee op zijn allerlaatste nachtelijke tocht door het minderbroedersklooster van Sint-Truiden én naar Lubumbashi!

MET EEN ONGELOOFLIJK MAAR WAARGEBEURD VERHAAL  

 

Naar aanleiding van het 20 jarige bestaan van Erfgoeddag creëerde DE MINDERE dit online verhaal. Broeder  Gabriël trekt ’s nachts al mijmerend door het minderbroedersklooster voor een beklijvende wandeling. Hij haalt  onder andere herinneringen op aan pater Herman die wordt gearresteerd door de staatsveiligheid in  Lubumbashi en aan zuster Reinhild, een staffe madam die ongehoorzaam is en van huis weg loopt. Broeder  Gabriël neemt je ook mee naar z’n geheime plekjes in het klooster. Het verhaal is geïllustreerd met nooit eerder  geziene foto’s. De première ervan is zaterdag 24 april 2021 om 20u. via de website www.demindere.be of via de  Facebookpagina van het museum.  

DE MINDERE IN DE NACHT  

Ontdek dit feestelijk erfgoedweekend ook het thema van de nacht in de vaste tentoonstelling van DE MINDERE.  Ook ’s nachts gaat het kloosterleven verder met het bidden van de metten en lauden. Welke voorwerpen helpen  de kloosterlingen door de nachtelijke kou en duisternis? Schilderijen en andere erfgoedstukken geven hun  geheimen prijs. Ook de kinderen zijn welkom in het feestweekend van de 20ste erfgoeddag! Op hen wacht een  opdracht op maat. 

Wanneer: zaterdag 24 april van 19.00 tot 23.00 uur en zondag 25 april van 10.00 tot 18.00 uur 

Inschrijven: De activiteiten zijn gratis maar op voorhand inschrijven is verplicht. Stuur een mailtje naar  info@demindere.be om je plaatsen te reserveren. 

Museum DE MINDERE, Capucienessenstraat 1, 3800 Sint-Truiden, 011-67 29 71. Meer info: www.demindere.be