Truineer Nieuws melden?

Doe mee met de Fruitreuzen(stoel)zoektocht

De Fruitreuzen(stoel)zoektocht: Erfgoed en natuur komen samen wanneer drie Fruitreuzen hun stoel kwijt zijn!  Drie van onze Fruitreuzen hebben hun stoel laten staan, ergens langs de wandelroutes van Sint-Truiden. Zoek de stoel, neem er een foto mee en tag hem #reuzenleuksinttruiden  je kan er iets leuks mee winnen! En op de stoel staat een QR-code die je naar onze erfgoedwebsite brengt, waar je alles te weten komt over onze unieke Fruitreuzen.Toerisme Sint-Truiden #toerisme #visithaspengouw

In de Haspengouwse natuur valt er heel wat te beleven. Maar hé…? Wat is dat? Op verschillende plaatsen in Sint-Truiden duiken gigantische stoelen op tussen de bloeiende bomen! Van wie zijn deze stoelen en waar staan ze? Ga op zoek naar de reuzenstoelen en ontdek het geheim. Je maakt bovendien kans op een magische prijs.

Het bloeiende Haspengouwse landschap is de ideale setting voor een toffe gezinsuitstap in de eerste lentezon. Maar er verschuilt zich een geheim in de Truiense bossen en velden… Ga samen met je gezin op zoek naar de drie reuzenstoelen van maar liefst 3m hoog en wie weet ontdekken jullie het geheim.

 

Traditie nieuw leven inblazen

“Met dit initiatief zorgen we voor extra beleving tussen de bloesems en kunnen jongere generaties op een speelse wijze kennismaken met één van de mooie Truiense tradities: de Fruitreuzen. Sint-Truiden telt zeven fruitreuzen. De vier oudere fruitreuzen – genoemd naar bekende kersensoorten- kunnen worden bezichtigd in de Festraetstudio. De ‘jongere’ fruitreuzen – Conference, Jonagold en Elsanta – zijn meer dan 4m groot en trekken er nog eens op uit tijdens de Bloesemfeesten of Oogstfeesten. Met het verhaal van de reuzenstoelen willen we de traditie van de Fruitreuzen nieuw leven inblazen, want deze folklore mag absoluut niet verloren gaan. Iedereen kan deelnemen aan deze gezellige, coronaveilige activiteit met gegarandeerd leuke fotomomenten op de gigantische stoelen en tussen de prachtige bloesems”, zegt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

 

Reuzeleuke stad

“Als stad zijn we bijzonder fier op onze Fruitreuzen. Ze hebben iets magisch, vooral voor kinderen. Met dit initiatief zetten we de reuzen op een originele manier in de kijker en nemen we jong en oud mee op zoektocht doorheen onze reuzeleuke gezinsstad”, besluit burgemeester Veerle Heeren.