Truineer Nieuws melden?

Bouw nieuwe scholencampus van start

Op 12 april worden de werken aan de nieuwe scholencampus Hasp-O Centrum in de Boomgaardenstraat opgestart. Dat heeft gevolgen voor de omliggende straten en het verkeer. Hier de timing en regeling

Binnenkort start de bouw van de nieuwe schoolcampus aan de Boomgaardenstraat.

De voorbije weken werden archeologische opgravingen uitgevoerd. Deze werkzaamheden zijn afgerond. Het terrein werd dan ook vrijgegeven voor de start van de bouw. De rapportering van de vondsten is in uitvoering.

Vanaf maandag 12 april 2021 begint aannemerscombinatie Vanderstraeten-Houben met het plaatsen van hekwerk rond het volledige terrein. Verder zal de aannemer enkele andere voorbereidende maatregelen treffen, zoals de aanleg van werfwegen en het plaatsen van werfketen. De effectieve start van de bouwwerken is gepland op 19 april 2021.

Wij informeren je intussen graag over een aantal praktische zaken:
1. Bouwterrein en parkeerverbod:
Op vraag van de lokale politie en in overleg met de stad Sint-Truiden zal er een parkeerverbod ingesteld worden in de Boomgaardenstraat vanaf 19 april 2021. De Boomgaardenstraat zal occasioneel gebruikt worden voor werfverkeer.
In de Fabriekstraat wordt een snelheidsbeperking van 30km/u ingesteld tot het einde van de werkzaamheden (vermoedelijke einddatum: maart 2023).

2. Werfverkeer:
Eens de werkzaamheden op volle toeren draaien, zal er dagelijks werfverkeer van en naar de bouwzone rijden. Om dit verkeer vlot te laten verlopen en de hinder zo veel mogelijk te beperken, wordt er op het terrein een speciale werfweg aangelegd. Het werfverkeer zal zich draaien op het terrein zelf. De in- en uitrit van de werf bevindt zich in de Fabriekstraat. De poort aan de Boomgaardenstraat wordt voorzien voor uitzonderlijke leveringen.

Het inkomend en uitgaand werfverkeer verloopt van en naar de Tiensesteenweg. Er zal bijgevolg geen zwaar werfverkeer richting Grevensmolenweg zijn.

Meer info?
Voor meer informatie over de werkzaamheden kan je contact opnemen met de projectverantwoordelijke op het nummer 02 609 66 38 (tijdens de kantooruren) of via info@scholenvanmorgen.be.