Truineer Nieuws melden?

Binnen twee weken aantal vaccinaties verdubbeld

Tot nog toe werden 5136 mensen in het vaccinatiecentrum Minderbroeders gevaccineerd. De komende twee weken moeten er daar 4.685 bijkomen. Dat is haast een verdubbeling. De strategie komt met andere woorden stilaan op volle toeren. Eindelijk, zouden we zeggen.

Tot nu toe kregen al 5.136 inwoners uit Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken een vaccin in het vaccinatiecentrum en in de woonzorgcentra.
✔️ Deze week worden 2.240 vaccins gezet bij 80 t.e.m. 77- jarigen en zorgverleners, de week erna volgen 2.445 vaccins. De versnelling is dus duidelijk ingezet.
✔️ Momenteel worden de 76- en 75-jarigen opgeroepen per brief.
✔️ Heb je een uitnodiging voor vaccinatie ontvangen? Bevestig dan zeker je afspraak. Dit kan online (https://www.laatjevaccineren.be/bevestiging-voorgestelde…) ,
via de QR-code of telefonisch via het callcenter op 📱 011 49 49 07.
✔️ Het aantal COVID-19 besmettingen van de voorbij week is 74. Dit is een daling ten opzichte van de week ervoor.
✔️ Het vaccinatiecentrum houdt zich aan de prioriteiten van de vaccinatiecampagne zoals bepaald door het Agentschap Zorg en Gezondheid en de richtlijnen https://eerstelijnszone.be/Eerstelijnszone-Haspengouw.
Hou vol. 💕 Samen werken we verder om iedereen gevaccineerd te krijgen, met dank aan de Eerstelijnszone Haspengouw en de vele vrijwilligers die voor jou klaarstaan.