Truineer Nieuws melden?

Anderlecht wint verdiend van verdienstelijk STVV

Geen geweldig STVV tegen Anderlecht, maar wel een ietwat ‘verjongde’ ploeg die in tegenstelling tot vorige week alles gaf voor een goed resultaat. Toch leverde het geen punten op. De bezoekers wonnen verdiend dankzij een goal van Verschaeren, tien minuten voor tijd. RSCA mag zich opmaken voor play-off 1. Voor Maes en de zijnen zit het seizoen er helemaal op.

© Kevin Vanhees

De eerste helft leverde, zoals we al vertelden in het rustverslag, een aangenaam kijkstuk op. We noteerden echter maar twee grote kansen, beiden van de kant van de bezoekers. Maar Murillo eerst, en Verschaeren daarna, toonden te weinig koelbloedigheid om die ook af te werken. Mede daardoor bleef het 0-0 tot aan de koffie. Na rusten was het ook Anderlecht dat het meest aandrong maar twee verre pogingen van Lokonga gingen nipt naast. Intussen zaten Marc Coecke en Michael Verschueren wat minder te schuifelen op hun zeteltje. Want intussen hadden ook zij vernomen dat Oostende op achterstand was gekomen tegen Cercle. STVV bleef goed in de organisatie maar maakte naar voor toe weinig of niks klaar. Anderlecht liet af en toe een poging noteren. Maar als die al gevaarlijk waren, stond Steppe pal. Intussen waren er nog maar tien minuten te gaan. En net op dat moment viel dan toch het (verdiende) doelpunt voor de bezoekers. Verschaeren devieerde een voorzet voorbij Steppe in doel. Daarmee lag alles in een definitieve plooi. 0-1 dus.