Truineer Nieuws melden?

Zuster Lucrèce-Marie (104): eerste eiken jubileum bij Zusters van Liefde wereldwijd

Groot feest bij de Zusters van Liefde, feest dat alle Velmenaren aangaat en iedereen die daar school liep. Zuster en kleuterjuf  Lucrèce-Marie (104)  viert haar 80-jarig jubileum bij de Zusters van Liefde. Het eerste jubileum van die orde wereldwijd.

Zuster Lucrèce-Marie (red. Maria De Stercke) uit Lochristi legde in 1941 haar gelofte af en van toen af ging ze als zuster Lucrèce-Marie door het leven. Twee jaar eerder was ze ingetreden in de Congregatie van de Zusters van Liefde in Gent.

Ze genoot een opleiding als kleuterjuf en in 1946 kwam ze terecht in Velm. Daar nam ze 38 jaar lang de kleuters onder haar hoede. Ook na haar pensioen bleef ze in Velm, in het kloosterhuis Nazareth. Na de sluiting daarvan verhuisde ze terug naar haar familie in Gent. Nu verblijft ze in het WZC Sibnt-Vincentius in Zaffelare.