Truineer Nieuws melden?

Virtuele kroegentocht (33): we trekken richting Naamsevest

Ik weet het. ’t Is maandag. Maar dat mag ons niet tegenhouden om onze virtuele kroegentocht verder te zetten. We stappen richting Naamsevest, naar dit café waar het vroeger bruiste van het leven. Wat een zaak, wat een baas en bazin, wat een klanten… Kwam die tijd nog maar een keer terug.

Swa Lesuisse, de Zwitser? Hee is vuir mich een bietje de Pascal Vossius avant la lettre. Samen met zijn Irene cafébaas achter en vooral voor de toog van zijn etablissement aan de Cabine, Tourcriteriums organiseren, stichter en nog altijd bezieler van de Trudoboksclub en organisator van zoveel Boksgala’s, volksfiguur, bekende Truienaar, en man die van heel veel markten thuis was en thuis is, een reus van een vent ook, niet om straffe uitspraken verlegen, maar met een klein hartje. Hij zette niet allleen zichzelf, zijn café, de boks en Sint-Truiden op de kaart, hij vermaakte ook zijn klanten en alle Truienaren. SWA, ENE MAN NO MEN AT.