Truineer Nieuws melden?

Vanaf vandaag noodopvang voor kinderen

Vanaf vandaag organiseert de Stad Sint-Truiden de zogenaamde noodopvang van kinderen. Hier meer uitleg over wat en hoe.

Stad Sint-Truiden voorziet noodopvang voor kinderen
Door de nieuwe coronamaatregelen worden ouders gevraagd om hun kinderen zelf op te vangen. Als stad voorzien wij noodopvang tot 19 april voor de ouders die onmogelijk zelf hun kinderen kunnen opvangen in deze periode, omdat ze een in een cruciaal beroep of essentiële sector werken.
📆 Van 29 maart tot en met 2 april organiseren het lokaal bestuur en de onderwijsnetten van Sint-Truiden samen de noodopvang voor alle basisschoolkinderen die niet thuis of via het thuisnetwerk opgevangen kunnen worden. Alle ouders met kinderen in het basisonderwijs ontvangen vandaag nog alle informatie hierover via de schoolplatformen Smartschool of Gimme.
📆 Tijdens de paasvakantie van 6 april tot en met 16 april zal er noodopvang in bubbels van tien kinderen georganiseerd worden. Een hele week kunnen uitsluitend dezelfde tien kinderen in de noodopvang terecht. Dat betekent dat het aantal opvangplaatsen beperkt is voor kinderen van:
👉Ouders die in cruciale beroepen en essentiële diensten werken. Dit zijn bijvoorbeeld: zorgberoepen, politie, kinderopvang, voedingssector…
👉Ouders van wie de sociale, familiale gezinstoestand extra ondersteuning vraagt.
📩 Indien jij in aanmerking komt en gebruik wil maken van de noodopvang, stuur dan vóór maandag 29 maart een mail naar info.kinderopvang@sint-truiden.be