Truineer Nieuws melden?

Werk maken van een buitenpaviljoen waar zieke baasjes en hun huisdier kunnen verenigd worden

Het onco- en palliatief team van het Sint-Trudoziekenhuis wil een buitenpaviljoen bouwen via hetwelk huisdieren een bezoek kunnen brengen aan hun zieke baasjes. Koken kost echter geld. En dus zetten onze Fighters against Cancer daar hun sterke schouders onder. Het initiatief is alvast uniek voor het land. Er is een sponsordossier. Bekijk het even. En toon uw vrijgevigheid voor dit mooie en lokale initiatief.

“Het onco- en palliatief team van het St-Trudoziekenhuis te St-Truiden kwam met een PRACHTIG idee aandraven… het bouwen van een buitenpaviljoen om langdurig zieken (onco-en palliatieve patiënten) toe te laten om hun huisdieren op bezoek te laten komen… iets wat UNIEK is in België…”, vertelt Bert Vanmechelen van de Fighters. “In dagen van eenzaamheid, verdriet, pijn en wanhoop zullen alle dierenliefhebbers onder ons immers kunnen bevestigen dat de troostende blik of knuffel van je huisdier soms het beste medicijn is… Patiënten staan niet enkel stil bij hun eigen gemis, maar ook bij dat van hun huisdier. Onze organisatie, Fighters AGAINST Cancer, wil dit project financieel steunen en HOPELIJK zal er ook een event kunnen worden georganiseerd in St-Truiden als ‘Corona’ het toelaat….”

“Regelmatig hoort het onco- en palliatief team dat patiënten hun huisdier missen tijdens hun, vaak langdurige, opname”, luidt het vanuit het ziekenhuis. “Momenteel is er weinig tot geen mogelijkheid waarbij patiënten contact kunnen hebben met hun huisdier. Nochtans is het wetenschappelijk bewezen dat dit een positieve invloed kan hebben op herstel en emotionele beleving. Daarnaast hechten palliatieve patiënten er veel belang aan afscheid te kunnen nemen van hun geliefde huisdier dat hun vaak heeft bijgestaan in hun traject. Om die reden hebben we het plan opgevat een aparte, ingerichte, verwarmde ruimte te voorzien waar een ontmoeting kan plaatsvinden tussen patiënt en huisdier. Concreet zien we dit als een soort ‘outdoor living’ in de binnentuin van het ziekenhuis. We willen voorzien dat ook bedlegerige patiënten vlot tot daar gebracht kunnen worden en zo even kunnen genieten van een andere, maar toch veilige, omgeving dan hun ziekenhuiskamer. Dit project lijkt ons een grote meerwaarde te zijn voor de patiënten, niet enkel voor de afdeling.”

Fighters Against Cancer werkte alvast een sponsordossier op maat uit.

Voor meer info: Mr. Bert VANMECHELEN • 0497/63.12.96 • vanmechelen.bert@telenet.be

www.fightersagainstcancer.be

Geen fotobeschrijving beschikbaar.