Truineer Nieuws melden?

Tuincentrum Sampermans en kunstenaar Tom Herck slaan handen in elkaar

Een tuincentrum en een kunstenaar die de handen in elkaar slaan. Of hoe kunst en natuur elkaar ontmoeten. Met de groeten van Tuincentrum Sampermans in Nieuwerkerken, en met kunstenaar Tom Herck, ook uit Nieuwerkerken. Vrijblijvend te bezoeken tijdens de openingsuren.

© Philip Kevers

Opmerkelijk hoe kunst en natuur gevonden hebben in tuincentrum Sampermans. Met dank aan de zaakvoerders uit Nieuwerkerken, maar ook aan de kunstenaar uit Nieuwerkerken, Tom Herck dus. Tom Herck: “Ik heb hier nostalgische, illustratieve werken gemaakt, allemaal getekend met eigen hand, in  totaal zo’n 130 lopende meter. Het is een blijvende expositie die volledig past in mijn filosofie: verval en wedergeboorte horen samen. De vier seizoenen worden daarbij weergegeven met natuurelementen en vinden we terug in fauna en flora. Dit kunstwerk is typisch daarvoor;”

Tom Herck en de familie Sampermans tonen hiermee naar eigen zeggen aan dat beeldende kunst en ondernemerschap niet alleen nationaal en internationaal, maar ook lokaal hand in hand kunnen gaan. Dat ze elkaar via dit project naar een hoger niveau tillen, zonder afbreuk te doen aan elkaars eigenheid duidt op een win-win voor beide partijen. Maar de grote winnaar is de kunst- en natuurliefhebber, de winkelende klant ook, die hier vrijblijvend en permanent zal kunnen van blijven genieten, geheel vrijblijvend, zonder enige aankoopverplichting.

Waar kunst en natuur elkaar vinden…. dagelijks (behalve maandag) te bezichtigen tussen 9 en 18 uur en op zon- en feestdagen tussen 9 en 17 uur, in Bloemen- en tuincentrum Sampermans, Dietstersteenweg 7 in 3850 Nieuwerkerken