Truineer Nieuws melden?

Theater De Roxy scoort met online programma ‘Reizen JoWan’.

 

Ook voor het populaire amusementstheater in Limburg bleven de deuren opnieuw gesloten sinds de tweede lockdown van oktober 2020.  Maar deze periode opende wel enkele nieuwe deuren voor het theater.  Reizen JoWan is daar een mooi voorbeeld van.

Ook voor het populaire amusementstheater in Limburg bleven de deuren opnieuw gesloten sinds de tweede lockdown van oktober 2020.  Maar deze periode opende wel enkele nieuwe deuren voor het theater.  Acteur Gunter Reniers geeft tekst en uitleg.

“Tijdens deze tweede gedwongen sluiting konden en wilden we ons publiek niet zolang loslaten.  ‘Reizen Waes’ op televisie (één) bezocht de provincie Limburg en na het zien van deze aflevering, groeide het idee van ‘Reizen JoWan’.  Acteur Yves Caspar kroop 10 weken lang in de huid van Johan.  Samen met cameraman Dimitri Louwet bezoekt Johan op een nogal eigenzinnige wijze interessante mensen.  De interviews doet hij in zijn eigen dialect.  De kijkers die iets interessants te zeggen hebben, mochten Johan zelf uitnodigen.  We kwamen terecht op de gekste plekken : in een dierenasiel, in een buizenfabriek, bij een wiskeykenner, … ‘Reizen JoWan’ bleek vanaf aflevering 1 een schot in de roos met meer dan 25.000 kijkers.  Johan was gelanceerd!  Nu vrijdag, 26 maart om 18u volgt de 10de en laatste aflevering.  Daarin volgt Johan een online turnles die gegeven wordt vanuit het foyer van … Theater De Roxy.  De circel is rond!  Zelfs Johan, die niet echt een cultuurliefhebber is, hoopt dat het theater snel weer de deuren mag openen voor een nieuwe plezante komedie.”

Wie de afleveringen van Reizen JoWan wil zien, kan dat doen op de youtubepagina van Theater De Roxy.  Voor nieuwe speeldata in het theater houdt u best de website in het oog: www.deroxy.be