Truineer Nieuws melden?

Partnership tussen STVV, KVK Tienen, Zepperen-Brustem en FC Landen

STVV sluit een partnership af met KVK Tienen, FC Landen en VV Zepperen-Brustem. STVV wil met haar expertise het jeugdvoetbal en de opleiding van jeugdvoetballers in Haspengouw naar een hoger niveau tillen. Alle partners moeten daarbij ‘winnen’.

STVV vindt het belangrijk dat de (lokale) jeugd aan sport doet. Elk op zijn eigen niveau. Van regionaal tot elite. Hierin moet voetbalplezier voorop staan en om deze reden wil STVV het jeugdvoetbal promoten door nauwer samen te werken met clubs uit de regio. KVK Tienen, KVV Zepperen-Brustem en FC Landen mogen zich voortaan ‘STVV Partnerclub’ noemen.

Op deze manier wil STVV met haar expertise het jeugdvoetbal en de opleiding van jeugdvoetballers in Haspengouw naar een hoger niveau tillen. Dit aan de hand van demotrainingen, clinics en workshops in samenwerking met de sportieve staf van zijn elitejeugd.

“De doelstelling is om opnieuw meer lokaal talent naar de A-kern te laten doorstromen. Des te hoger de kwaliteit van de opleiding van de IP-Clubs des te meer kans dat er lokaal talent kan doorgroeien.” Aldus Dario Antico, TVJO STVV Youth. COO Youth Bob Magotteaux benadrukt dat STVV en de regionale clubs geen concurrenten zijn van elkaar maar partners in het opleiden van jeugdvoetballers. “Samen met onze partnerclubs streven we ernaar om de kwaliteit van de jeugdacademies te verbeteren, wat ten goede komt aan de lokale jeugdspelers.”

“Het idee dat we naast elkaar bestaan moet weg. Integendeel. Als KVK Tienen stimuleren we spelers die het aankunnen om de stap hogerop te nemen. Het is een wisselwerking gebaseerd op respect voor elkaars kwaliteiten, waarbij de IP-clubs hun rol spelen als basis voor de ontwikkeling en opleiding van de spelers.” Zegt Peter Denruyter, voorzitter KVK Tienen-jeugd.

Angelo Di Vito van KVV Zepperen-Brustem volgt die redenering. “Een jeugdopleiding op maat kunnen aanbieden aan elke speler of speelster van gewestelijk, provinciaal, IP tot eliteniveau binnen de eigen streek is wat we uit deze samenwerking willen halen en waar we als KVV Zepperen-Brustem ons steentje willen toe bijdragen.”

Ook FC Landen is blij met het partnership met STVV Youth. Dat vertelt voorzitter Tony Thierie. “FC Landen voelt zich dankbaar om deel te mogen uitmaken van het Partnership STVV en zal zich ten volle inspannen teneinde de onderlinge samenwerking optimaal te ondersteunen om alzo de kwaliteit van de jeugdwerking te verbeteren en de ontwikkeling van jeugdig voetbaltalent in de regio te promoten en te bestendigen.”

STVV Youth wil de regioclubs bedanken voor het vertrouwen en hoopt op een vruchtbare samenwerking.

(Bron:STVV)