Truineer Nieuws melden?

Openbare toiletten vanaf nu in gebruik

Vanaf vandaag worden de nieuwe openbare toiletten op het Trudoplein aan de Abdijtoren in het stadscentrum in gebruik genomen. Dit zelfreinigend openbaar toilet met bijzondere aandacht voor toegankelijkheid voor andersvaliden kan zeven dagen op zeven en 24u per dag gebruikt worde

“De openbare toiletten op het Trudoplein zijn zeven dagen op zeven en 24u per dag voor iedereen beschikbaar. Er is een zelfreinigend toilet met bijzondere aandacht voor toegankelijkheid voor andersvaliden en er zijn twee urinoirs. Het toilet is bovendien uitgerust met een verzorgingstafel voor baby’s”, legt schepen van Openbare Werken Ingrid Kempeneers uit.

“Met de ingebruikname van deze openbare toiletten komt een einde aan de herinrichtingswerken op en rond de Groenmarkt. Ze maken deel uit van de nieuwe infrastructuur. Daarom hebben we ervoor gekozen om gebruik te maken van kwalitatieve en duurzame materialen. De toiletten zijn bovendien maximaal toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn en voor rolstoelgebruikers”, zegt schepen van Stadsvernieuwing en Toegankelijkheid Jelle Engelbosch.

“We vinden het belangrijk dat mensen die onze stad bezoeken, gebruik kunnen maken van een toilet in het stadscentrum; zeker op dit moment, nu de horecazaken in onze stad nog gesloten zijn. Ze zijn permanent beschikbaar voor iedereen die ze nodig heeft. Ook de toiletwagen op het Minderbroedersplein zal nog een tijdje beschikbaar blijven voor klanten van handelaars in het stadscentrum en bezoekers van onze stad”, besluit burgemeester Veerle Heeren.