Truineer Nieuws melden?

Ondanks trainingsperikelen en lockdown blijft STRC top

Dankzij een goede structuur en clubwerking blijft STRC ondanks de lockdown en de sluiting van het zwembad hoge ogen gooien. Dat bewijzen ze met hun Vlaamse en nationale selecties. Dat belooft meteen voor later, als alle perikelen van de baan zullen zijn en we weer naar het normaal kunnen terugkeren.

Peter Istas

Ondanks de afbraak van het zwembad van Sint-Truiden waardoor STRC noodgedwongen voor haar trainingen moest uitwijken naar de zwembaden in Beringen en Tienen, ondanks de verschillende lock-downs en herstarts owv Corona slaagt de St-Truidense Reddingsclub erin zich te handhaven in de top van het Vlaamse Reddend Zwemmen.

Officiële competitiewedstrijden zijn nog steeds verboden maar de clubs organiseren maandelijks een wedstrijdmoment in de eigen bubbels en de uitslagen worden door de federatie verwerkt in één grote Corona Cup uitslag. De goede prestaties van de STRC zwemmers zorgen ervoor dat er maar liefst 8 zwemmers en zwemsters geselecteerd zijn voor de verschillende Vlaamse en nationale selecties.

Fien Derwael, Mirte S’heeren, Aiko Knuts, Matisse Croes en Yana Goossens zijn opgenomen in de Vlaamse Beloften kern (10-16j), the Yellow Seals. Lotte Istas en Elise Croes handhaven zich in de Nationale Junioren Kern (U-19) en Jelle Vandersteen groeit door naar de Nationale Elite Kern.

Dit kan enkel dankzij een goede structuur en clubwerking. Vanuit de basis krijgen onze zwemmers en zwemsters een goede opleiding door onze gemotiveerde jeugdtrainers en kunnen ze verder doorgroeien naar de verschillende STRC-competitieteams en van daaruit kunnen ze weer verder groeien naar de Vlaamse en Nationale selecties.