Truineer Nieuws melden?

Maes zeer tevreden met punt én 0-0

Zeker niet verliezen, winnen als het kan. Dat was de opdracht die Peter Maes zijn kanaries had meegegeven op Mambour in de wetenshap dat de Karolo’s dodelijk zijn in de omschakeling. Het resulteerde in een allebehalve mooie pot voetbal. “Maar ik ben zeer content”, reageerde de coach achteraf.

© STVV

In het mes lopen, dat moesten de kanaries vrijdagavond zien te vermijden. En dus bleven die van ons zelfs op de counter zekerheid inbouwen achterin. Iets teveel, om echt aan kansen te komen. Maar daar stond tegenover dat zij zelf ook geen kansen weggaven. “Jongens, laat ons eerlijk wezen, daar zijn nog niet veel ploegen in geslaagd, hier op Mambour”, zei Peter Maes. “Jammer dat we aanvallend in dit soort matchen toch niet iets meer kunnen brengen. De tweede helft was in dat opzicht al wat beter. Maar zover staat deze groep nog niet. En dus is dit punt eerder een gewonnen punt. Eentje dat ons ook vertrouwen geeft met het oog op die belangrijke match in Waasland-Beveren waar we ons nu, mede door dit puntje, in alle rust kunnen op voorbereiden. Ook dit is een niet te onderschatten aspect van dit resultaat.”

Maes had ook nog drie aanwinsten gezien. “Stan Van Dessel, Junior Pius en Daiki Hashioka hebben zich na Jarne Steuckers opgeworpen als echte aanwinsten. Stan is nog maar 19, maar hij heeft een enorme actieradius en legt veel diepgang in zijn spel. Net iets wat we nog misten bij STVV. Junior Pius, ja, die deed het voortreffelijk centraal achterin. Hij staat voor bedrijfszekerheid. En dan hebben we nog Daiki Hashioka. Zeker een aanwinst met wat hij nu al laat zien. Zowel verdedigend als aanvallend was hij voortreffelijk. Hij is iemand die denkt aan vooruit voetballen. En hij doet dat -niet onbelangrijk op het juiste moment. Dat zie ik graag.”