Truineer Nieuws melden?

Lon Polleunis: “Ik zie het nu wel goedkomen met STVV”

Moeilijke momenten voor STVV. Want in de volle laatste rechte lijn richting het behoud geconfronteerd worden met Corona is natuurlijk geen pretje. Lon Polleunis ziet het wel goedkomen. “Maar spannend blijft het nog wel even”, aldus het voormalige boegbeeld van STVV.

© STTV

“Laat ons er maar van  uitgaan dat de ploeg van Nick Hayen, Waasland-Beveren dus, onze kanaries niet meer zal bijbenen”, rekent Polleunis uit. “Maar zelfs als je hen achter je houdt, ben je nog niet gered. Want een barrageduel tegen een ploeg uit 1B -en zeker Seraing niet- is heus geen geschenk. Om dat duel te vermijden moeten de kanaries Cercle Brugge of Moeskroen onder de duim houden. En dat zou wel een keer een strijd kunnen worden die pas op de laatste speeldag wordt beslist. Al hoop ik dat het niet zover komt, natuurlijk.”

Hoe STVV in de degradatiezorgen is geraakt, willen we van Lon weten. “Het gevolg van een hoop foute beslissingen in de bestuurskamer”, laat de voormalig Gouden Schoen  geen twijfel bestaan. “Niet de juiste transfers, al een paar jaar op rij. En met Muscat en zijn staf niet de juiste trainerskeuze. Bovendien hebben ze die nog te lang kansen geboden. Daardoor ging kostbare tijd verloren.  Al lijken de ogen van de Japanners sinds de komst van Maes wel te zijn open gegaan. Hij is alleszins de juiste man op de juiste plaats. Ik verwacht wel dat hij het één en ander zal blijven bijsturen. Toch zal er naar volgend seizoen toe kwaliteit in elke lijn moeten bijkomen. Die kwaliteit hebben we nu te weinig. Ik ga geen namen noemen. Maar het is niet omdat je ervaring inkoopt, dat er ook kwaliteit staat. Het één heeft niks met het ander te maken.”

Terug naar de degradatiestrijd. Lon taxeert de kansen van STVV. “Eerlijk, ik zie het wel goedkomen, ook al zal de hele coronaheisa het team geen goed hebben gedaan. Nog vier matchen te gaan, eentje meer dan de twee concurrenten. Het programma oogt zwaar, maar dat van Moeskroen zeker nog zwaarder. Dus daar zal het niet aan liggen. In die inhaalmatch tegen Waasland-Beveren punten pakken is en blijft de boodschap, want thuis tegen KV Mechelen, uit bij Genk en thuis tegen Anderlecht wordt het zeker niet makkelijker. Erop rekenen dat één van die ploegen het wat rustiger aan zal doen, zit er niet in. Want alle drie knokken zij nog voor een superbelangrijk target. Neen, het wordt nog hard. Maar dit STVV moet het ondanks alles toch kunnen redden. Daarna krijgen Tateishi & co tijd, heel veel tijd om dit mislukte seizoen te verteren en het volgende seizoen voor te bereiden. Hopelijk stoten ze zich geen tweede of derde keer aan dezelfde steen en luisteren ze naar iemand die de Belgische competitie op zijn duimpje kent, Maes dus.