Truineer Nieuws melden?

Infrabel waarschuwt buurt station voor nachtelijke hinder

Infrabel waarschuwt voor nachtelijke geluidshinder in de stationsomgeving. Dat heeft allemaal te maken met de omgevingswerken in en aan het station. Zo wordt binnenkort de doorsteek onder perron 3 gemaakt en worden ook noppentegels geplaatst. Hier de mededeling van Infrabel.

© M.DeBruycker/Truineer

We vernieuwen en verhogen de perrons in het station van Sint-Truiden. Dit zal het in- en uitstappen op de trein vergemakkelijken en ervoor zorgen dat de reizigers van meer comfort kunnen genieten.

De luifel, het buitenschrijnwerk en de toegang naar  het stationsgebouw zullen ook aangepast worden. Verder worden beide perrons uitgerust met schuilhuisjes, perronverlichting, zitbanken, blinden-geleidetegels en luidsprekers.  Er wordt een rechtstreekse toegang van de parking verzekerd naar perron 2 en ook de oversteek voor mindervaliden tussen perron 1 en 2 (kant Leuven) wordt vernieuwd. Spoor 3 zal eveneens op termijn opgebroken worden.

Wanneer werken we?

Tijdens de weeknachten van 29 maart tot 14 april:

  • Plaatsen noppentegels
  • Doorsteek onder spoor 3 maken
  • Steenslag (=ballast) lossen en gelijkleggen

Wat is de impact van deze werken?

Deze werken kunnen voor geluidshinder zorgen. Dit voornamelijk tijdens volgende nachten:

  • 29-30 maart
  • 30-31 maart
  • 31 maart-01 april
  • 06-07 april
  • 13-14 april

We danken je voor je begrip en geduld. Onze teams stellen alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

Het is jammer genoeg altijd mogelijk dat we de werkplanning moeten herzien, bijvoorbeeld als gevolg van slecht weer. Daarom is de timing die we meegeven steeds indicatief en is het altijd mogelijk dat die nog wijzigt.