Truineer Nieuws melden?

Gratis grofvuil naar containerpark verlengd tot 17 april

Om iedereen maximaal de kans te geven zijn of haar afgedankte spullen kosteloos van de hand te doen, heeft het stadbestuur beslist de actie met drie weken te verlengen tot en met zaterdag 17 april 2021.

De actie waarbij Truienaren tot en met 27 maart hun grofvuil gratis kunnen binnenbrengen bij het containerpark is een groot succes. De beschikbare tijdsloten op het containerpark waren in een mum van tijd volzet. Om iedereen maximaal de kans te geven zijn of haar afgedankte spullen kosteloos van de hand te doen, heeft het stadbestuur beslist de actie met drie weken te verlengen tot en met zaterdag 17 april 2021.

“Veel mensen maken van deze actie gebruik om hun woning in de lente aan een grondige opruimbeurt te onderwerpen. De beschikbare tijdsloten op het containerpark waren dan ook zeer snel gereserveerd. Om alle inwoners zoveel mogelijk de kans te geven om hun grofvuil gratis op het containerpark aan te bieden, hebben we beslist de actie met 3 weken te verlengen tot 17 april 2021” , legt schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers uit.

“Het is een bewuste en duurzame keuze om het jaarlijks inzamelen van grofvuil te organiseren. Heel wat Truienaren maken graag gebruik van deze gratis service, ook dit jaar is dat het geval. Sinds vorig jaar werken we in het containerpark enkel op afspraak. Op die manier kunnen we de inzameling van het afval coronaveilig en vlot laten verlopen. Tijdig een afspraak maken is wel de boodschap”, voegt burgemeester Veerle Heeren toe.

Voor een bezoek aan het containerpark moet je een afspraak maken. Dat kan via https://afspraken.sint-truiden.be of telefonisch via het ContactCenter op het nummer 011 70 14 14. Wat precies grofvuil is en welke materialen recycleerbaar zijn, vind je terug op www.limburg.net/fractie/grofvuil .