Truineer Nieuws melden?

Freinetschool ‘Wijdeland’ zet in op groen en veiligheid

Een groene speelplaats -er komen zelfs moestuintjes-, binnenkort voor iedere klas een buitenklas, na tien jaar eindelijk een zebrapad, een zoen- en vroemzone, en een actieve rol binnen het project Route2School…. Freinetschool het Wijdeland in Brustem zet in op groen en veiligheid, voor de kinderen.

Groen en nog ’s groen

Leerkract Hanna Vandenryt: “Na vele jaren wachten, startten de werken aan de uitdagende, groene speelplaats vorig schooljaar eindelijk op. Eind 2020 werd de nieuwe speelplaats opgeleverd en konden we als school zelf aan de slag gaan om deze groene oase om te toveren tot een uitdagende en interessante speel- en leerplek voor de kinderen. Er werden meer dan 900 struiken geplant, er verscheen een prachtige wilgenvlechtwand en er werden verschillende wilgenhutten gebouwd. Eerstdaags worden de moestuintjes aangelegd en in de zomervakantie volgen er nog verschillende projecten om de speelplaats leerrijk en aantrekkelijk te maken.”

“Bovendien zal elke klas in september over een buitenklas beschikken, zodat er maximaal gebruik gemaakt kan worden van onze mooie buitenruimte. Ook hopen we onze ouders eindelijk weer te mogen verwelkomen volgend schooljaar. In het amfitheater kunnen ze dan genieten van een projectafsluiting of een toonmoment van hun kinderen.”

Veilige schoolomgeving

Nog goed nieuws voor Het Wijdeland. Na 10 jaar kregen we een zebrapad. Dit verhoogt de verkeersveiligheid ter hoogte van onze ingang van de school. Vele ouders die hun wagen in de Herderstraat en in Brustem Dorp parkeren, kunnen nu op een veilige manier de Geelstraat oversteken. Bovendien zorgt het parkeerverbod in de Geelstraat en de zoen – en vroemzone er al voor dat het er een stuk veiliger aan toe gaat in de schoolomgeving. Het Wijdeland stapt mee in het project Route2School en hoopt zo nog meer knelpunten te kunnen aanpakken in onze nauwe en ruime schoolomgeving.”

“Kortom, er gebeuren mooie dingen in Freinetschool Het Wijdeland. Een groene school met een wijdse kijk op leren.”