Truineer Nieuws melden?

Een plotse ontmoeting….

Wisselvallig weer, verrassende ontmoetingen, het is dan zaaks om tijdig je fototoestel in aanslag te hebben. Tony Tachelet stond in het natuurdomein Overbroek plots oog in oog met deze vos die blijkbaar ook verrast was maar allerminst angstig reageerde en zelfs even poseerde, zo lijkt het. Niks is natuurlijk minder waar. En net daarom is dit beeld een huzarenstukje.

© Tony Tachelet

“Ik was op pad gegaan om een uil of reetjes te fotograferen, ik doe dan camouflage kledij aan”, doet Tony zijn verhaal. “.Eerst heb ik een eekhoorn gezien (staat ook op FB) en dan plots onverwacht een vos die over het pad liep (20m voor mij) en die direct verdween. Ik ben toen pal blijven staan. En plots en kwam vos nummer twee rustig op het pad. Hij  keek mij recht aan, draaide nog eens rond en verdween vervolgens. Mijn camouflage heeft er oor gezorgd dat de vos niet echt schrikte en dat ik dus ook geen bedreiging vormde. Zo kreeg ik de tijd om dit tafereel op de gevoelige plaat vast te leggen. Het gaf mij echt wel een adrenaline opstoot.”