Truineer Nieuws melden?

Eén jaar Orelia Serrenhof

De tijd vliegt. Het nieuwe WZC Orelia Serrenhof, dat in de plaats kwam van Sint-Laurentius en La Madrugada, viert zijn eerste verjaardag. Het werd door corona een woelig eerste jaar, maar intussen geraken ze ook hier daarvan bekomen. Geen feestelijkheden natuurlijk -dat is voor later- maar er zijn wel demodagen waarvoor je je eerst moet inschrijven.

Orelia Serrenhof in Sint-Truiden bestaat ondertussen 1 jaar. Serrenhof is de woonzorgcampus die Laurentius en La Madrugada sinds een jaar vervangt. De bewoners van Laurentius verhuisden midden februari 2020 al. Zij hadden rustig de tijd om zich te settelen en gewoon te worden aan de nieuwe omgeving. Voor de residenten van La Madrugada was het anders. Zij verhuisden op 11 maart 2020, 2 dagen voor de collectieve lockdown. Net op het moment dat de woonzorgcentra besloten om de deuren te sluiten. Dat was vanzelfsprekend niet evident voor de betrokken bewoners en hun families. Ondertussen kunnen we een moeilijk jaar achter ons laten en werd bijna iedereen 2x gevaccineerd tegen het corona-virus. De activiteiten hernemen zich stilaan, de bewoners kunnen weer bezoekers op de kamer ontvangen en genieten van de faciliteiten van het centrum. Zo is er de binnentuin met fruitbomen, een terras en fitnesstoestellen, het O’Café, een petanquebaan…

Ondertussen zijn zo goed als alle woonzorgkamers van Serrenhof bewoond en zijn nog maar enkele assistentiewoningen vrij. Op een jaar tijd kregen al bijna 30 gloednieuwe assistentiewoningen nieuwe bewoners. 65+ers houden van de appartementen vlakbij het centrum van Sint-Truiden. Ze zijn rustig gelegen, maar toch vlakbij het park en de winkels.

Grote feestelijkheden organiseren voor de 1e verjaardag van Serrenhof is helaas nog niet mogelijk. Maar uitstel is geen afstel, we maken dat nog goed. Wie graag nu al wil kennismaken met onze assistentiewoningen of het woonzorgcentrum is heel erg welkom op de demodagen op afspraak van maandag 22/3 tot zondag 28/3. Reserveer je rondleiding, bel daarvoor Petra Daniëls op het nummer 011 71 31 00.