Truineer Nieuws melden?

Dromen van Legoland op 80 kilometer van bij ons

Geen lokaal nieuws, maar wel nieuws dat heel veel volwassenen en kinderen, ook in onze regio zal aanspreken. Binnen afzienbare tijd moeten wij niet maar naar Denemarken, Duitsland of Engeland om Legoland te bezoeken. Het park komt naar België, naar Gosselies, waar het zonder ongelukken in 2026 of 2027 opent. Het project staat als prioritairr ingepland bij Merlin Entertainments. Ver? Vlakbij Charleroi, 80 kilometer dus.

© youtube

Het Leo-attractiepark wordt het grootste van Europa, horen we. Het komt in Gosselies op de voormalige terreinen van Caterpillar en zou bij de opening meteen tussen de 1400 en 1500 extra jobs opleveren. Mooi meegenomen, al zullen de meesten van ons vooral uitkijken naar de opening en de opportuniteit om Legoland België te bezoeken…. Daar moeten we wel nog vijf jaar op wachten. Maar het aftellen kan alvast beginnen.

En toch…. Helemaal zeker is het ook nog niet. Want het masterplan is nog ‘in opbouw’ en moet nog heel wat administratieve mallemolens doorstaan. Intussen lopen de gesprekken. Maar laat ons ervan uit gaan dat het allemaal goed komt, dan betekent dat een extra troef voor ons land. De uitbaters mikken immers op bezoekers uit Frankrijk, Nederland en Luxemburg. Meer duidelijkheid na de pandemie, luidt het bij de Merlin Group.