Truineer Nieuws melden?

Bloesemmeter nu weer te consulteren

Wanneer staan die prachtige bloesems nu precies in bloei? Wat is het perfecte moment om een verblijf tussen de bloeiende fruitbomen te boeken?  Heel wat toeristen checken de bloesemmeter van Toerisme Sint-Truiden om hun verblijf in Sint-Truiden te plannen. Via de bloesemmeter kan je immers de ontwikkelingen van de bloesemknoppen dagelijks volgen. De boekingen voor de paasvakantie komen al vlot binnen en met deze bloesemmeter zal het nu snel gaan.

Wie het weerbericht laatst checkte, weet dat er beterschap in het verschiet ligt. Na eerder wisselvallige week, mogen we ons nu verheugen op een zonnigere dagen. En met de klimmende temperaturen, steken ook de eerste bloesems in de hoofdstad van Haspengouw de kop op.

Groot succes

De Bloesemmeter is al enkele jaren een groot succes. Hierop kunnen inwoners, bezoekers en andere geïnteresseerden de stand van zaken volgen van de knoppen aan de kersen-, peren- en appelbomen.

“Via de Bloesemmeter kan je perfect inschatten wanneer de bloesems op hun mooist zullen zijn. De kersen en de peren zijn eerst aan de beurt, hierna volgen de appels. Zo weet je ook meteen wanneer je best je trip naar onze mooie streek inplant. Tijdens de hoogdagen maakten in 2019 meer dan 50.000 mensen gebruik van deze tool. Zelfs tijdens de eerste coronalockdown, begin 2020, genoten 8.234 mensen digitaal van de bloesempracht via de Bloesemmeter. Het succes van de meter is ook anderen niet ontgaan. Zo wordt de toepassing gepromoot in het E-zine ‘Hartelijk Haspengouw’ en verwijst Toerisme Limburg ernaar op zijn website”, vertelt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

Dichtbij vakantie

Ben jij nog op zoek naar een leuke dicht-bij-huis-vakantie voor het hele gezin? Kom dan zeker Sint-Truiden ontdekken tijdens de mooiste periode van het jaar.

“Heerlijk ontwaken te midden van een prachtig bloeiend landschap, genieten van de rust en natuurpracht of met de kinderen ravotten tussen de bloeiende boomgaarden. Wat wil een mens nog meer? Er is zoveel te ontdekken in de hoofdstad van Haspengouw. Check dus zeker de Bloesemmeter, reserveer je ‘staycation’ en geniet met volle teugen van de bloesempracht. De uitbaters van onze talrijke logies staan te popelen om jullie met open armen en op een veilige manier te ontvangen”, aldus nog schepen Hilde Vautmans.

Coronaveilig in de natuur
“Nu we massaal het plezier van wandelen en fietsen hebben herontdekt, is de bloesemperiode het uitgelezen moment om alle moois dat de hoofdstad van Haspengouw te bieden heeft, te ontdekken.  We zijn alvast klaar om de bloesemtoeristen op een veilige manier een fantastische tijd te bezorgen in de bloeiende en fruitige hoofdstad van Haspengouw”, vertelt burgemeester Veerle Heeren.

Verschillende leuke bloesemactiviteiten in eigen bubbel zorgen voor extra beleving: vroeg uit de veren voor een wandeling, bij zonsondergang een nocturnewandeling door de boomgaarden of ravotten in de Fruitvallei, er is voor ieder wat wils.

Wie de stand van zaken van de Haspengouwse fruitbloesems zelf wil opvolgen, kan terecht op onze bloesemmeter via www.visitsinttruiden.be/bloesemmeter.