Truineer Nieuws melden?

Toeristische gids 2021 vers van de pers

De nieuwe toeristische gids is vers van de pers en kan je hier aanvragen. Reisreporter Ben Roelants ging bovendien de regio alvast verkennen en maakte een uniek reisverslag over het beste wat Sint-Truiden te bieden heeft. Bekijk hier de reportage.

De toeristische gids heeft een nieuwe lay-out waardoor hij nog gebruiksvriendelijker is. De compacte gids leidt je door het gezinsvriendelijke toeristische aanbod dat helemaal in het teken staat van beleving, rijkdom in erfgoed én fruit. Verschillende QR-codes, die leuke weetjes en filmpjes onthullen, prikkelen zowel toeristen als inwoners om op pad te gaan in en rond de prachtige hoofdstad van Haspengouw.

De mooiste vakantieregio van België

Uiteraard behouden onze toeristische sterkhouders zoals de bloesems en het rijke erfgoed hun plaats in de toeristische gids. Als zesde monumentenstad van Vlaanderen heeft Sint-Truiden heel wat moois om te ontdekken én er is nog zoveel meer. Reisreporter Ben Roelants roept Haspengouw zelfs uit tot vakantieregio van het jaar!

“We zijn er van overtuigd dat je in Sint-Truiden eindeloos op ontdekking kan gaan. We zetten daarom vooral in op de binnenlandse toerist die coronaveilig wil genieten van een ‘staycation’ en op zoek is naar ademruimte dicht bij huis. Onze uitgestrekte landschappen en wandelgebieden, prachtige logies en gezellige horecazaken krijgen dan ook een prominente plaats in ons aanbod. Maar ook het nieuwe LAGO Bloesembad Sint-Truiden is een troef voor sportievelingen en gezinnen met kinderen”, vertelt schepen van Toerisme Hilde Vautmans.

Partners krijgen duwtje in de rug
“We vinden het bovendien belangrijk dat we al onze toeristische partners dit jaar een extra duwtje in de rug geven. Vorig jaar kregen ze het zwaar te verduren tijdens de coronacrisis. Daarom worden onze partners gratis in de kijker gezet in deze gloednieuwe gids. Samen met hen zetten we Sint-Truiden op de kaart als dé toeristische trekpleister van België”, voegt een trotse schepen van Toerisme Hilde Vautmans nog toe.

Digitale voorstelling van de nieuwe gids met uniek reisverslag
Het volledige aanbod is tijdens een online-event voorgesteld aan de toeristische partners van Sint-Truiden. Niemand minder dan reisreporter Ben Roelants ging op verkenning in en rond onze stad en maakte dé film van het jaar. Hij proefde van de smakelijkste streekproducten, ontdekte de weidse vergezichten en genoot van de gezelligheid in onze logies. Het reisverslag is een eerbetoon aan onze stad en aan de trotse, hardwerkende mensen achter al dat moois.

Iedereen welkom in de hoofdstad van Haspengouw

“Sint-Truiden is samen met haar toeristische partners helemaal klaar voor het nieuwe toeristische seizoen. We werken elke dag aan een vernieuwend, aantrekkelijk en coronaveilig aanbod voor jong en oud. De komende maanden veranderen de talrijke boomgaarden in onze streek in een heerlijk geurende bloesemzee. Dit geeft een extra dimensie aan een leuke wandeling of fietstocht met het hele gezin. Maar ook na de bloesemperiode heeft Haspengouw voor ieder wat wils te bieden. We hopen dat iedereen Sint-Truiden op zijn of haar manier komt ontdekken en dat kan het hele jaar door, want Sint-Truiden is in elk seizoen op zijn mooist. Tot binnenkort!” besluit burgemeester Veerle Heeren.

Bekijk zelf de prachtige ontdekkingsreis van Ben Roelants doorheen de hoofdstad van Haspengouw via https://youtu.be/DH8D_ta4G9E 

Vanaf 11 maart kan je een exemplaar van de toeristische gids aanvragen of downloaden op www.visitsinttruiden.be.