Truineer Nieuws melden?

13 gemeenten lanceren E-zine ‘Hartelijk Haspengouw’

Als er behalve gastvrijheid iets is wat de steden en gemeenten in Haspengouw delen, dan zijn het de prachtige bloesems. In de hele regio vallen er in het ontluikende voorjaar tal van activiteiten te beleven, van wandelingen tot speurtochten en bloesemterrassen. Alles in een wondermooi bloemendecor.   Het totaalaanbod van 13 gemeenten staat nu gebundeld in een gloednieuw digitaal magazine ‘Hartelijk Haspengouw’.

Met ondersteuning van Toerisme Limburg bundelden Alken, Bilzen, Borgloon, Diepenbeek, Gingelom, Heers, Hoeselt, Kortessem, Nieuwerkerken, Riemst, Sint-Truiden, Tongeren en Wellen de krachten. Het resultaat: een inspirerend e-zine om toeristen warm te maken voor een onvergetelijke totaalbeleving.

“Het magazine ‘Hartelijk Haspengouw is één van de initiatieven om de bloesems in de regio gezamenlijk te promoten en Haspengouw op de kaart te zetten. Het is tevens de start van een veelbelovende en langdurige samenwerking tussen 13 gemeenten. We hebben heel wat gemeen, én we hebben elk onze eigen troeven. Die ontdek je nu allemaal samen op 1 platform. Ook vind je hier een overzicht van tal van kleine en grote toeristische  events. In tegenstelling tot gedrukte magazines is deze informatie voortdurend up to date” vertelt schepen van toerisme Hilde Vautmans.

De keuze voor een digitaal magazine is vernieuwend, maar omwille van Corona ook logisch. Lastminutewijzigingen in het programma-aanbod kunnen snel gecommuniceerd worden. Het magazine natuurlijk ook mensen inspireren. Zowel eigen inwoners als mensen uit de bredere omgeving. Haspengouw heeft ontzettend veel verschillende troeven een heel jaar lang. In het voorjaar is het is de open ruimte, perfect om veilig te genieten van de bloesempracht, die heel veel toeristen aantrektDaar speelt ‘Hartelijk Haspengouw’ op in door het aanbieden van een kwalitatief, toeristisch aanbod.

“Elk jaar ontvangt Sint-Truiden tal van toeristen die willen genieten van de mooie bloesems. Door het bundelen van onze krachten en het uitwerken van een breed kwalitatief aanbod kunnen we meer toeristen aantrekken naar onze regio en hun verblijfsduur verlengen. Zo kan de bezoeker Haspengouw in z’n geheel ontdekken en het beste van alles meepikken”, voegt schepen van toerisme Hilde Vautmans nog toe.

“Samenwerken werkt. Dat bewijst dit platform. Haspengouw heeft zoveel moois te bieden, in elk seizoen. Nergens zijn de mensen hartelijker en is de natuur prachtiger. We heten alle bezoekers welkom in Haspengouw en hopen dat ze daarbij ook Sint-Truiden, de hoofdstad van Haspengouw bezoeken”, aldus burgemeester Veerle Heeren.

Alle 13 gemeenten laten weten dat deze samenwerking zal verdergezet worden en ook in de toekomst nog voor verrassende ervaringen zal zorgen.  Ontdek het magazine vanaf maandag op: www.visithaspengouw.be.