Truineer Nieuws melden?

Zonder kink in de kabel mogen kappers de 13de weer open

Eeeiiiindelijk… Eindelijk kan ik weer af geraken van die wilde haren, eindelijk kan mijn vrouw haar grijze uitgroei laten bijkleuren, eindelijk een kersverse permanente voor tante… jawel, eindelijk weer onze kappers aan het werk. Op 13 februari. Zonder dat er een kink in de kabel komt. Slijpen, die scharen.

Crevits zal adviseren om kappers te heropenen
Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) zal het Overlegcomité vrijdag adviseren om de niet-medische contactberoepen te laten heropenen. Dat zei ze woensdag in het Vlaams Parlement na een vraag van Ilse Malfroot (Vlaams Belang).
Vrijdag buigt het Overlegcomtié zich over de niet-medische contactberoepen, zoals de kappers. Op 22 januari werd beslist dat die op 13 februari zouden kunnen heropenen als de cijfers de goede richting uitgaan. Crevits zal alvast adviseren om het licht op groen te zetten. Ze wees er woensdag op dat het aantal ziekenhuisopnames daalt en dat het reproductiegetal op minder dan één staat. ‘Negatief is dan weer dat het aantal besmettingen nog wat gestegen is, daar kunnen we niet omheen, maar daar staat tegenover dat we veel meer testen.’
De minister heeft naar eigen zeggen een goed gevoel bij haar overleg met de contactberoepen. ‘Ik heb gemerkt dat er veel verantwoordelijkheidszin bij die beroepen zit’, zei ze woensdag. Ook coalitiepartners Open VLD en N-VA toonden zich positief over een mogelijke heropening. (Belga)