Truineer Nieuws melden?

Wintertransfers STVV en onze beoordeling

Hier een overzicht van de inkomende en uitgaande transfers van STVV tijdens deze wintermercato. Bij elke speler zetten wij onze beoordeling. Hoe dan ook, intussen is het geen geheim dat STVV niet alleen door de komst van spelers maar zeker ook door de komst van Maes sportief aardig is versterkt.

IN

Christian Brüls (Westerlo) -definitief: verteert de overgang van 1B naar 1A na korte aanpassingsperiode zeer goed. Heel veel loopvermogen, veel creativiteit, heeft in zijn carrière voldoende bewezen dat hij ook een neus heeft voor goals en assists. STVV kan nog heel veel plezier aan hem beleven.

Ilombe Mboyo (KV Kortrijk)-definitief: is in zijn periode bij Kortrijk onder Yves Vanderhaeghe geëvolueerd van ‘enfant terrible’ tot voorbeeldprof. Kan een hele verdediging bezig houden, goede kaatser, perfecte voorzet in de voeten, pikt geregeld een doelpuntje en assist mee. Snelgheid is afgebot, maar door zijn balvastheid geeft hij zijn team de tijd om op te schuiven.

Dimitri Lavalée (Mainz 05)- huur: meeste twijfels bij toen hij kwam maar niet bij Maes. Speelde niet bij het eerste van Mainz, werd door het plotse vertrek van Garcia meteen in de basis gedropt, en toont zich nu al een meerwaarde voor het team. Goed verdedigend werk, goede passing, zijn linksvoetigheid als links centrale verdedige is een onmiskenbaar voordeel.

Daiki Hashioka (Urawa Red Diamonds)-huur met aankoopoptie. Af te wachten maar dat hij in Japan in één adem wordt genoemd met Tomiyasu, bewijst toch dat deze gast die het als 21-jarige al tot international heeft geschopt, iets in zijn mars heeft. Maes had geen inspraak in deze transfer aangezien de basis ervan reeds voor zijn komst was gelegd.

Junior Pius (FC Antwerp) – huur met aankoopoptie. Degelijke centrale verdediger, dik 1,90 meter groot, kopbalsterk. Pakt in Antwerp een basisplaats maar werd nadien door een zware blessure afgeremd. Intussen weer helemaal in orde. Geeft Maes extra keuzemogelijkheden achterin, zeker als iemand door blessure of kaartenlast zou uitvallen.

OUT

Santiago Colombatto (Club Leon)-verhuurd: jongen die heel veel in zijn mars heeft, maar nog al moeilijk de voetjes op de grond houdt en zich moeilijk schikt naar instructies. Neiging om zichzelf constant te profileren, maar hoe dan ook een goede voetballer.

Pol Garcia (FC Juarez)-definitief: onmiskenbaar verlies voor STVV. Iedereen wist dat je op hem kon rekenen. Behalve Muscat dan, die hem aan de kant schoof. Dat was trouwens de druppel die de emmer deed overlopen bij de Spanjaard. Ook al gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat hij onder Brys al een keer op zoek was naar een transfer.

Samy Mmaee (Ferencvaros)-definitief: nog altijd rijst de vraag waarom Muscat de centrale verdediger bleef bezigen, ook al viel hij meer dan eens door de mand. Werd zelfs op een bepaald moment tot kapitein gebombardeerd. Opvallend was ook dat zelfkritiek nooit aan hem was besteed en dat hij recent in conflict geraakte met de supporters. Zijn invalsbeurt in Gent was zijn laatste kans. Dara viel hij die paar minuten die hij had nogmaals door de mand.

Lee Seung-Woo (Portimonense)-vehuurd: dure aankoop en meteen ook flopaankoop van STVV. Gast met goede voeten, maar eigen willetje die enkel oog heeft voor de bal en te weinig voor de medematen. Laat zich moeilijk coachen en haalt weinig rendement. Kreeg onder Maes een invalbeurt maar verkwanselde die meteen.