Truineer Nieuws melden?

Wat was dadde?

Onwaarschijnlijke match op Stayen, gekruid met onwaarschijnlijke missers van onze kanaries, maar ook met geweldige reddingen van Bostyn…. En dan toch die nederlaag. 1-2. Het had anders gekund en gemoeten.

© Kevin Vanhees

Neen, Bostyn mocht dan wel geweldig zijn. Suzuki had minstens één keer meer moeten scoren, minstens twee keer zeg maar. En ook Cacace had altijd moeten scoren. En dat alleen al in de eerste helft. Dat gebeurde dus niet. En dus wisten we het al…. Wie de kansen laat liggen, krijgt het deksel op de neus. Twee opdoffers van formaat trouwens, nog voor het uur. Een eerste via ex-kanarie Dompé die het leer na een voor hem typische actie mooi in de verste hoek mikte, vervolgens via Bruno die Schmidt in de verste hoek verschalkte. 2-0 en match gespeeld, zo leek het. Maar ook al reageerden de kanaries aangeslagen, het verhinderde hen niet de weg richting Bostyn te blijven zoeken. Eerst werd een goal van Suzuki nog afgekeurd voor handspel, vervolgens was het wel bingo toen de Japanner een voorzet van Brüls wel tegen de netten wist te knikken. 1-2 en nog voldoende tijd om het één en ander recht te zetten, dacht Maes.  Maar de tijdsdruk en de wissels helemaal op het einde zorgden voor zand in de machine. Enige wat we nog mogen vermelden was een doelpunt van Steuckers, terecht afgekeurd wegens buitenspel. De nederlaag was een feit.

Opvallend: wat een prestatie van Christian Brüls, en alweer een zeer degelijke invalbeurt van Steuckers