Truineer Nieuws melden?

Van ’t Elfde Gebod tot de Spar en…. “trug’

Een cafébaas behoort niet tot het ras dat thuis zit te kniezen. Pak nu Philip Blavier, ooze Faaalip… Café gesloten en de overstap gemaakt naar de Spar in Zepperen, in afwachting van en uitkijkend naar de heropening van ’t Elfde Gebod. Een interviewtje.

© P.Blavier

“De week na de verplichte sluiting ben ik kunnen beginnen in de Spar in Zepperen. Zij zochten iemand vast en ik kreeg de kans om in tussentijd die taak in te vullen. Het kwam voor hun ook goed uit door de drukte van de feestdagen. Het was een zeer fijne periode, ik ben niet gemaakt om in de zetel te liggen heel de dagen lang.”

“Ik ben de Spar in Zepperen ook zeer dankbaar voor deze kans die ik heb gekregen. Het werk is heel anders dan in een café. Ook van het zelfstandige terug naar het werken voor een baas vraagt toch een aanpassing. Ik heb er geen enkel probleem mee gehad. Wel chapeau voor deze sector. Iedere dag werken met het mondmasker op,  veel mensen over de vloer krijgen, vriendelijk en attent blijven, je moet het maar doen. De vuurlinie in deze lokale winkel staat echt scherp, kan ik je verzekeren.”

“Wat een leuke ervaring was, is dat er veel achter de schermen gebeurd in de winkel. Dingen die ons als klant amper opvallen. Van 6u ‘s morgens staat daar een hele ploeg klaar om alle rekken te vullen en de winkel op orde te houden. Voor mij persoonlijk was het aan de ene kant financieel een positief verhaal, maar wat nog belangrijker is, ik heb veel plezier gemaakt met het personeel, en hik heb zo  het contact met klanten, ook met die van ’t Elfde Gebod, kunnen onderhouden.”

Ik sta wel gebrand om terug te openen, het duurt ons allemaal te lang. Ik mis mijn klanten en de leuke sfeer. Mijn passie en liefde voor het vak is nooit weggeweest, maar het doet me pijn als ik de zaak aan het Kerkplein binnenstap. Gelukkig heeft de tijd van deze lockdown ook zijn voordelen. Een zeer groot voordeel zelfs. Zo hebben mijn vriendin en ik heel veel tijd samen kunnen doorbrengen en beter naar elkaar kunnen toegroeien. Samen met Jolien kijk ik er naar jullie terug te mogen ontvangen in ‘t Elfde Gebod.”