Truineer Nieuws melden?

Truiense Christiane Struyven schrijft boek over ‘vrouwen in de kunst’

Primeur: De Truiense Christiane Struyven, een dame met een palmares en afkomstig van de Viaductstraat in Sint-Truiden, pakt in juni bij Lannoo uit met een boek met als titel ‘Moeten vrouwen naakt zijn om in het museum te hangen?” en als ondertitel ‘Vrouwelijke kunstenaars van 1850 tot nu.”

© christiane struyven

“Vrouwen hebben het nooit makkelijk gehad om door te breken als kunstenaar.” Daarom belicht unsthistorica Christiane Struyven het verhaal van 50 kunstenaressen van 1850 tot nu in vijf hoofdstukken

Even Christiane Struyven voorstellen.

Christiane STRUYVEN studeerde rechten (KUL) en kunstgeschiedenis (Cambridge University). Ze behaalde ook een diploma van antiquaire (CREPAC, Wavre).

In de jaren ’80 werkte ze in Mexico voor het Ministerie van Opvoeding. Ze maakte er expo’s over universele schilderkunst aan de hand van fraaie reproducties. Deze reisden gans Mexico rond in culturele centra, scholen en gevangenissen.

Vanaf 1989 was ze 20 jaar lang advocaat aan de Balie van Brussel.

Sedert 2010 gaf ze honderden free-lance voordrachten over XXe en XXIe eeuwse kunst. Ze geeft deze voordrachten voor de KUL, KULAK, de Albertina, BRAFA, Universiteit Derde Leeftijd, het Ministerie van Buitenlandse Zaken van België, het Museum Dhondt-Dhaenens Deurle, Actueel Leven en Denken, le Musée Picasso Paris, le Musée Matisse Nice, Los Amigos del Prado Madrid, het Davidsfonds, de Thomas More Hogeschool Geel, Orde van den Prince, Rotary…

Eerder was ze TV presentatrice bij de VRT, bestuurder bij de Proximus Art Foundation en raadgever van de Commissaris-Generaal Europalia Mexico. Ze is free lance gids bij Bozar, voorzitter van Jeugd en Muziek Brussel, bestuurslid van de Nederlandse culturele stichting D’Ouwe Kerke Retranchement en bestuurslid van de Montgomery Club Brussel. Ze begeleidt ook kunstreizen voor het Davidsfonds. Ze geeft voordrachten met powerpoint presentatie in 4 talen (nl, fr, eng, sp).