Truineer Nieuws melden?

STVV wint met de handrem op

Jongens gespaard in het vooruitzicht van Oostende (zaterdag om 16.15 uur), andere jongens een keer aan het werk gezien en toch de volgende ronde tegen Racing Genk halen…. “Opdracht volbracht”, grinnikte Maes. Hier een uitgebreid verslag van de match van onze man ter plaatse.

© Kevin Vanhees

Maes wilde in het vooruitzicht van de belangrijke match in Oostende -nummer acht met zes punten voor- zo weinig mogelijk energie verbruiken tegen Lokeren-Temse. Hij liet negen basisspelers thuis, hield wel vast aan Lavalée en Durkin, maar posteerde ook meteen nieuwkomer Pius en de Truiense youngster Jarne Steuckers in de basis. Laat die Steuckers, die met heel veel lef opende, tekenen voor de pre-assist van de snelle goal via Nazon: lange maar perfecte pass richting Colidio,  die op zijn beurt de Haïtiaanse Fransman perfect bediende. Wat volgde was eenrichtingsvoetbal. Maar buiten wat halve kansen  en een huizengrote kans op slag van rust, gemist door Colidio, trilden de netten achter de Lokerse goalie niet meer. Ook het schorre geschreeuw van Maes leverde buiten een vermaning van de scheids geen tweede treffer op. En dit terwijl de thuisploeg ongestraft en te vaak de botte bijl mocht bovenhalen. 0-1 dus bij de rust -eerlijk gezegd- in een match welke tot dan toe weinig om het lijf had.

In de rust werd Durkin gewisseld voor Asamoah. Echt genietbaar voetbal zagen we niet meer. Wat we wel zagen? Een Ito die wel mooie acties aan de zijlijn ondernam maar die naar goede -sorry slechte- gewoonte telkens opnieuw alleen oog had voor de bal en veel te weinig voor zijn compagnons. Met de krappe 0-1 op het bord mochten en konden de kanaries nochtans niet op hun lauweren rusten. Dat deden ze ook niet. Nazon toonde Ito hoe je wel iemand perfect aanspeelt en de Japanner kon het leer gewoon binnen blazen. Het moet hem geïnspireerd hebben. Want wat hij vervolgens, tot aan zijn vervanging, allemaal liet zien, was uit beter hout gesneden. Alleen, het leverde geen doelpunt meer op. Al bij al een zuinige overwinning van de Kanaries, zonder veel glans. Maar daar was het hen uiteindelijk ook niet om te doen natuurlijk.

Beste nieuws: geen geblesseerden, fitte spelers om naar Oostende te trekken en over een week de derby…. op naar Genk. En wie weet, op naar smurfentaart.

 

Lokeren-Temse: Espeso – Laurens, Goossens B. Schürmann, Goossens M  (67′ Van Moerzeke), De Nooijer (74′ De Wilde) –  Overmeire, Nöstlinger (89′ Aerts) – Barry – Ben Omar  (67′ De Oliveira) , Buyl (74′ Siali).

STVV: Steppe – Janssens (9′ Sankhon), Pius, Lavalée, Matsubara – Durkin (46′ Asamoah), Konaté – Steuckers (89′ Vagiannidis),  Colidio, Ito (74′ Filippov) -Nazon (84′ Balongo).

Goals 8’ Nazon (0-1), 62′ Ito (0-2)

Gele kaarten: Nöstlinger, Konaté.