Truineer Nieuws melden?

Seizoen Milan Paulus start dinsdag in GP Le Samyn

De 1ste wielerwedstrijd waaraan Truienaar Milan Paulus zal deelnemen is de GP Le Samyn, dinsdag 2 maart rechtstreeks te volgen op Sporza vanaf 14u. Vorig jaar werd die koers gewonnen door Hugo Hofstetter. Een voorstelling van de koers en een interview met Milan.

Na een geslaagd Vlaams openingsweekend is het dinsdag tijd voor de traditionele Waalse seizoensopener: de GP Le Samyn. De semi-klassieker in en rond Dour stond de laatste jaren garant voor een open koers, waarin de renners van de tweede lijn zich kunnen meten met enkele groten op een door kasseien gekleurd parcours.  Van de laatste twee edities won Niki Terpstra er twee. Onder meer ook Philip Gilbert won er al een keer. Limburgse winnaars waren er ook. Wij denken dan aan Wilfried Nelissen en vooral de drie overwinningen van Johan Capiot.

Kort interview

Milan Paulus  (Sint-Truiden23 oktober 2001) rijdt momenteel voor het Nederlandse SEG Racing Academy.

“Vorig seizoen, mijn debuutjaar in de U23 categorie, was op alle vlakken uitdagend en een rollercoaster”, vertelt de Velmenaar. “Ervaring opdoen, om beter te worden en beter te doen in 2021 was het opzet. Maar COVID gooide natuurlijk roet in het eten. Veel koersen werden daardoor geschrapt. Wel kon ik samen met de profs  proeven van het grote werk. Daarin verbaasde ik mezelf. Maar dan kende ik weer tegenslag.  In oktober, in Parijs-Tours, viel ik vrij zwaar. Diagnose was een sleutelbeenbreuk. Een domper, en daardoor een nog wat meer ingekort seizoen. Maar intussen sta ik er weer, klaar om te knallen.”

Voor 2021 heeft de jonge Belg duidelijke doelen en werkt hij samen met zijn prestatiestaf en coaches al aan de volgende stap in zijn ontwikkeling. “Ik hoop dit seizoen op alle vlakken te verbeteren en te laten zien waarom ik bij zo’n goed team als de SEG Racing Academy terecht ben gekomen en waarom ik op mijn plek in dit team zit. Ik wil mezelf zoveel mogelijk laten zien in de races. En we zullen als team proberen om dit keer een heel mooi seizoen af ​​te kunnen sluiten met vele overwinningen ”, besluit Paulus.

 

(Bron:SEG)