Truineer Nieuws melden?

Peter Maes: “En dan toont de jongste op het veld hoe het wel moet”

De foto van Kevin Vanhees zegt alles…. Maes en zijn team beleefden niet het fijnste avondje aan de kust. “Ik kan kort zijn. Verdiende overwinning van hen. Dit was een lesje in agressiviteit en intensiteit. We waren ondermaats. Toch een uitzondering: De jongste op het veld toonde wel hoe het kan en hoe het moet. Steuckers dus. Een voorbeeld voor de anderen.”

 

© Kevin Vanhees

“We hebben als groep verloren. Ik had mijn jongens rust gegund tegen Lokeren. Maar ik zag van frisheid niks terug. We kwamen in alle onderdelen van het voetbal tekort. En dan moet ik constateren dat de jongste als invaller nog het voorbeeld geeft hoe het wel moet.  Die diagonalen van hem gezien? Straf wat hij uit zijn sloffen toverde. Hoe dan ook. Uit deze match kunnen en moeten we lessen trekken. In de eerste plaats voetjes op de grond. Wij staan zeker niet zover als dit Oostende. We hebben dus nog een weg te gaan.”

“De eerste keer dat we tegen zo’n agressief team speelden, een team dat zo’n hoge pressing speelt. Wij hadden er geen oplossingen voor. Daarvoor moet je de bal voorin kunnen vasthouden, daarvoor moet je er ook met de bal uitkomen. Wat ik onthoud?  Met Konaté, Nazon en Steuckers konden ze wel pijn doen.  Het kan dus wel.