Truineer Nieuws melden?

“Perspectief nodig voor veilige organisatie Bloesemfeesten”

Toeristisch gezien zijn de Bloesemfeesten in Haspengouw jaarlijks een voltreffer. Vele dagjesmensen trekken naar Haspengouw voor een wandeling of fietstocht tussen de Bloesems. “April is het bloesemseizoen. We vragen daarom perspectief om veilig op te starten met onze organisaties. We kunnen de natuur niet uitstellen”, klinkt het in koor in Haspengouw.

© "We kunnen de natuur niet uitstellen”, klinkt het in koor in Haspengouw.

Bloesembars trekken aan de alarmbel
Drie bloesembars uit Sint-Truiden trekken aan de alarmbel, dat zijn Bloesemterras Le Bon Vinvant in Zepperen, Hof van Stayen aan Stayen en de BFV Bloesembar in Velm. “Nu worden de plannen gemaakt, wij hopen perspectief te krijgen na het Overlegcomité van nu vrijdag. We kunnen niet nog een seizoen de Bloesemfeesten annuleren. We moeten ons net nu voorbereiden op een veilige editie. Onze draaiboeken liggen klaar: crowdmanagement, voldoende spreiding, alcoholgels, noem maar op.”

Groei van de bloesems in een coronacurve
De coronacrisis staat bol van exponentiële curven. Wij hebben daarom de groei voorgesteld aan de hand van een vergelijkende coronacurve. “De bloei piekt in april met net dan ook een piek aan toeristen. Laat ons samen met de horecasector werken aan een georganiseerde, veilige eventopstart en vol gaan voor veilige Bloesemfeesten in Haspengouw.”