Truineer Nieuws melden?

Pascal Angillis headcoach en jeugdcoördinator bij Femina Habac

Damesbasketbalclub Femina Habac zet als familieclub haar sportieve ambities verder. Het haalt Pascal Angillis, voormalig headcoach van o.a. Limburg United en Spirou Charleroi in als trainercoach van het A-team. Meer nog, en daar is de club heel erg trots op, zal hij de komende jaren ook de rol van jeugdcoördinator op zich nemen. Foto Pre-Corona.

© FH

In die rol zal hij naast het aansturen van jeugd- en specialisatietrainingen ook zijn kennis en ervaring overbrengen op de sportieve staf in een heus coach-the-coach project. Dit betekent een ongelooflijke meerwaarde voor zowel de coaches als alle speelsters van onze club.

Naast zijn uitgebreide carrière en zijn successen in het verleden, kent iedereen Pascal ook als een echte “family man” met een hart voor onze club, en dat is minstens zo belangrijk. Als papa van drie baskettende dochters kent hij de Truiense club door en door. Pascal legt de ‘basketlat’ steeds hoog, maar daarnaast is hij vooral iemand die steeds oprecht, vriendelijk en enthousiast is.

Femina Habac, dat haar ledenaantal in enkele jaren zag verviervoudigen tot meer dan 130 meisjes, is nog op zoek naar twee jeugdtrainers met ambitie die willen meestappen in dit meerjarenproject. Om de stap naar landelijk niveau te zetten is er ook nog ruimte voor 1 of 2 speelsters in beide seniorenploegen.