Truineer Nieuws melden?

Onze mening: geen hands van Suzuki

Onze mening, ook al is het praat na de vaak in dit geval: Suzuki begin geen handspel en dus had het eerste aansluitingsdoelpunt van STVV nooit afgekeurd mogen worden. Meer nog, de VAR had niet mogen tussenkomen. Onze STVV-watcher legt even uit.

© Kevin Vanhees

Voor alle duidelijkheid: deze gevallen is het geen hands

  • Als de bal door een arm of hand raakt die van het eigen lichaam/hoofd/voet komt of die komt van een speler die dichtbij staat.
  • Als de bal een arm of hand raakt die dicht bij het lichaam is en het lichaam niet onnatuurlijk groter maakt.
  • Als een speler valt en de bal aanraakt met een arm of hand die gebruikt wordt om de val te breken.

De fase waarin sprake is van hands heeft Suzuki de arm constant in een natuurlijke vorm naast zijn lichaam (zie punt 2 hierboven), controleert hij het leer eerst reglementair, en kan het zijn dat datzelfde leer even later even de arm beroert (zie punt 1 hierboven). Geen hands dus . Bovendien is enige beroering met de arm of hand op geen enkel beeld duidelijk te zien. Daarom ook dat de VAR zolang zijn team moest nemen. Geen clear erros dus ook, en dan mag de VAR niet tussenkomen.

Peter Maes was dan ook terecht boos. Hij vond het na de match ook geen clear error en ergerde zich mateloos aan dat VAR-moment. “Ik denk dat er dringend nog wat moet gesleuteld worden aan het werk van die mannen in het busje”, zei ie.