Truineer Nieuws melden?

Matchday, 20.45 uur: STVV-Eupen…. een heel linke opdracht

Vanavond STVV-Eupen. Een match die de kanaries moeten winnen, hoor je dan. Maes is voorzichtig. Wij vinden het een heel linke opdracht tegen een team dat zich als enige, op kunstgras dan,  nog beter voelt dan onze kanaries.

© STVV

Of STVV absoluut moeten winnen tegen Eupen, vroegen we tijdens de persconferentie aan Peter Maes. “Neen, het is niet zo dat we absoluut moeten winnen”, verrast die ons ietwat. “We moeten er wel alles aan doen om de punten thuis te houden, daarvoor de kwaliteit van tegen Antwerp brengen, en meer kans creëren en die ook afmaken.”

Maes weet natuurlijk wat ie zegt. Niet verliezen is nog belangrijker dan winnen. En de broodnodige zes punten pakken kan op allerhande manieren, temeer daar STVV nu ook buitenshuis sterk voor de dag komt. Maar nog meer steekt hij zijn bewondering voor Eupen niet weg. “Wat zij aan de bal kunnen brengen, hoe ze het leer kunnen monopoliseren, is weinig ploegen gegeven. Bovendien staan ze, mede door corona die ook hen overspoelde, ver onder hun waarde gerangschikt. We zullen dus inderdaad op onze hoede moeten zijn. En erg sterk voor de dag moeten komen.”

“Er zijn nog heel wat werkpuntjes”, geeft Maes nog mee. “Zo werken we aan het dichter bij elkaar spelen van de driehoek Brüls, Suzuki, Mboyo. Daarnaast moeten onze spitsen zich ook meer kunnen concentreren op hun aanvallende taken. Suzuki scoorde eerst met de ogen dicht, nu heeft hij het wat moeilijker. Dat is volkomen normaal.  ‘Pele’, bijvoorbeeld, verliest veel aan zijn aanvallende kwaliteiten en scorend vermogen omdat hij op dit moment nog veel te veel verdedigend werk moet doen. Maar dat komt allemaal nog wel. Als je ziet vanwaar we komen, hebben we al een heel mooie weg afgelegd.”