Truineer Nieuws melden?

Maes wijzigt zijn ploeg op veel plaatsen

STVV trekt morgen voor de beker naar Lokeren-Temse. Maes doet het daar met een flink gewijzigd elftal. Sommige jongens blijven thuis, anderen krijgen een plek op de bank. Daardoor zullen gasten als Teixeira (foto) en Buatu niet in actie komen.

© Kevin Vanhees

Maes wijzigt naar eigen zeggen omdat hij niet anders kan. “De snelle opeenvolging van matchen, een paar jongens die op hun tandvlees zitten, de slechte staat van het veld daar, en het gegeven dat zaterdag al Oostende wacht, maakt dat ik wel graag een ronde verder wil maar niet ten koste van alles en zeker niet ten koste van de competitie”, aldus Maes. “Makkelijk zal het door een andere veldbezetting en het ondermijnen van de automatismen natuurlijk niet worden. Want we zullen hoe dan ook een blok moeten ontwrichten. Daar staat tegenover dat ik wel een aantal jongens aan het werk zal kunnen zien, die weinig of geen kansen kregen. Het is aan hen om die kans te grijpen.”