Truineer Nieuws melden?

Maar liefst 42 pv’s voor bellen achter het stuur

Politiecontroles worden voortgezet, dagelijks, meldt onze politie. Nauwelijks te geloven dat ze in een paar uur tijd 42 pv’s maakten voor gsm-en achter het stuur. En dat was maar één van de vaststellingen. Onwaarschijnlijk, zeker als je beseft dat het een duur grapje is: 116 ‘wuppe’.

Ook eergisteren en gisteren werden controles uitgevoerd in het kader van de actieweek “afleiding in het verkeer”. Helaas moesten we vaststellen dat nog niet iedereen mee is met het verhaal. Volgende inbreuken werden vastgesteld:
– 42 OI’s voor gebruik GSM achter het stuur
– 4 OI’s inzake niet dragen veiligheidsgordel
– 1 OI inzake technische eisen
– 1 OI voor het niet geven van voorrang thv een oversteekplaats voor voetgangers
– 2 OI’s inzake niet aangepaste kinderzitjes
– 1 positieve ademtest (alcohol)
– 2 PV’s inzake sturen spijts verval, beide voertuigen werden geïmmobiliseerd
– 1 PV inzake toevertrouwen van een voertuig aan een persoon die niet in het bezit is van een rijbewijs
– 1 PV wegens sturen zonder rijbewijs, ook dit voertuig werd geïmmobiliseerd
– 1 positieve speekseltest, het rijbewijs van de bestuurder werd voor 15 dagen ingetrokken
– 1 PV voor bezit van verdovende middelen – anabolen
– Een bestuurder van een motorfiets heeft tot twee keer toe getracht om zich aan onze controle te onttrekken. Om deze reden werd het parket gebeld en werd zijn rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen. Na de intrekking stapt de bestuurder plots terug op zijn motorfiets en reed terug weg. Enkele meters verder slagen we erin om de bestuurder staande te houden. Het voertuig wordt geïmmobiliseerd.
Tijdens de controles werd er ook nog een bestuurder op de Gorsemweg gecontroleerd. De bestuurder had een GSM in zijn handen tijdens het rijden met zijn voertuig op de openbare weg. Om deze reden wordt er over gegaan tot controle. De bestuurder legt tijdens de controle een positieve speekseltest af. Tijdens de doorzoeking van het voertuig worden meerdere plastiek zakjes met cocaïne aangetroffen. Deze zaten verstopt achter de bekleding ter hoogte van de achteruitkijkspiegel. De bestuurder werd gearresteerd. Een som geld, 15 gram cocaïne en het voertuig wordt in beslag genomen door het parket.
Wij blijven deze controles dagelijks verderzetten!