Truineer Nieuws melden?

Het nieuwe KCST Technicum…een aanwinst voor onze stad

Hier de voorstelling en een aantal foto’s van de school KCST Technicum, volgens de plannen van het gerenommeerde bureau ‘Architecten aan de Maas’, gespecialiseerd in het bouwen van onder meer scholen en ziekenhuizen. Een multifunctioneel complex wordt het, met niet alleen aandacht voor onderwijs.

© Architecten aan de Maas

Momenteel zijn er nog archeolgische opgravingen beelden op de site achter het station. Maar daar berichtten we al een tiental dagen geleden over. Hier komen we met de school, een plan van Architeten aan de Maas. Hun website bezoeken (link beneden) en u geraakt voor zeker onder de indruk van hun realisaties waaronder de school (maar voor zeker meer dan een school).

Voor de Katholieke Centrumscholen en het Technicum Sint-Truiden hebben wij een nieuwe duurzame campus ontworpen met diverse onderwijs en sportvoorzieningen. Het is een prachtige locatie achter het station die grenst aan het groen en uitzicht geeft op het, voor deze streek, typische fruitbomenlandschap. Het lichtglooiende landschap is gebruikt om de werkplaatsen, de belangrijkste ontmoetingsruimten, de sportvoorzieningen en de parkeervoorzieningen optimaal te ontsluiten. De aankleding en de programmering van de groene locatie en de verweving met de nieuwe gebouwen dragen sterk bij aan een inspirerende onderwijsomgeving.

De nieuwe school bevat o.a. de noodzakelijke klaslokalen (aangepast aan de verschillende types van opleidingen), een auditorium, labo’s, mediatheek, een studiezaal, werkplaatsklassen en magazijn, personeelslokalen, overleglokalen, directielokalen, een onthaal en secretariaat, een kopieerlokaal, een refter, voldoende sanitaire ruimten, voldoende bergruimten, een sportzaal en polyvalente ruimten. De nodige omgevingsaanleg zoals overdekte speelplaatsen, open speelplaatsen, fietsenberging, parkeerruimte en overige niet-genormeerde omgevingswerken wordt ook voorzien

Bron: Architecten aan de Maas

Website: https://www.architectenaandemaas.com/nl/