Truineer Nieuws melden?

(H)eerlijk Limburgs gaat ook de markt op

(H)eerlijk Limburgs gaat de markt op, en is ook nog bereikbaar in haar pop-up op Stayen, op 20 februari. Het betreft een afstudeerproject van vier jonge studenten dat bijna ten einde loopt, dat een succesverhaal blijkt, en waar ook goede doelen wel blij varen. Een interview.

Vier Limburgse studenten richtten in het kader van hun afstudeerproject ‘(H)eerlijk Limburgs’ op. Een pop-up die volledig in het teken staat van de lokale streekproducten uit Haspengouw en omstreken. De jonge ondernemers proberen samen op die manier de lokale producenten, handelaren en boeren in de kijker te zetten om zo hun streekproduct(en) de nodige aandacht te geven. Het afstudeerproject loopt bijna op zijn einde, dus namen we nog even contact op met één van de oprichters, Maxiem Merckx.

“Ook tijdens de maand februari zitten wij dus zeker niet stil, wij blijven hard werken om de Limburgse producten terug op de kaart te zetten. Onlangs hebben wij ‘grootmoeders appeltaart’ en ‘peren-amandeltaart’ toegevoegd aan ons assortiment. Een echte klassieker, maar oh zo lekker!” legt Maxiem uit. Het project Heerlijk Limburgs loopt nog tot eind februari. Maxiem Merckx en zijn collega’s verklaarden: “Wij gaan er nog twee weken een lap op geven om onze mooie streek en provincie met z’n producten te promoten. Kom ons zeker eens bezoeken op de Haspengouw markt, waar wij de lekkere taarten, de bokkepootjes en koekjes van Wiric VZW, Limburgse confituren en siropen, heerlijke gins en sapjes aan de man brengen.”

In september zijn de studenten Bedrijfsmanagement ‘KMO & Ondernemen’ van de UCLL Diepenbeek hard aan het werk gegaan om hun webshop begin december te lanceren. Je hebt de mogelijkheid om Limburgse streekproducten te bestellen vanuit je luie zetel of achter je bureau, die vervolgens geleverd worden bij je thuis. Toen de vier studenten te horen kregen dat hun geplande pop-up in het centrum van Sint-Truiden niet kon doorgaan, omwille van de COVID-19 maatregelen, hebben ze zich gericht op de verkoop tijdens markten en shop-in-shops. Zo zijn ze onder andere elke zaterdag in februari te vinden op de Haspengouw markt van Sint-Truiden. Ook kan je hen nog bezoeken op 20 februari in de namiddag in Shopping Stayen, nabij de ingang van de Albert Heijn.

Kan je niet wachten om deze jonge ondernemers te steunen? Dan kan je steeds bestellen op https://heerlijk-limburgs.be.

Nota: Alle winst van het project gaan integraal naar het Belgisch Kinderkankerfonds en VZW Stijn: De Klimroos.