Truineer Nieuws melden?

Gratis naar het containerpark met grofvuil van 9 tot en met 27 maart

Truienaren kunnen van 9 tot en met 27 maart gratis hun grofvuil binnenbrengen bij het containerpark. Hiermee wil het lokaal bestuur van Sint-Truiden inwoners de kans geven om hun afgedankte spullen kosteloos van de hand te doen.

© YT

“We moeten nu en in de toekomst op een milieubewustere manier met vuilnis omgaan. Dat besef is er ook bij onze bevolking. Ruim 80% is bereid om minder afval te produceren en beter te sorteren. Daarom zullen we nog sterker inzetten op slimme sensibilisering en preventie. Het is ook één van de actiepunten binnen ons lokale klimaatplan”, legt schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers uit.

“Het is een bewuste en duurzame keuze om het jaarlijks inzamelen van grofvuil te organiseren. Vorig jaar hebben we deze actie omwille van de coronacrisis enkele maanden moeten uitstellen. Toch was het ook toen een succes. Heel wat Truienaren maakten gebruik van deze gratis service en kwamen hun grofvuil op het containerpark aanbieden. Sinds vorig jaar werken we in het containerpark enkel op afspraak. Dat verloopt bijzonder vlot en zonder wachtrijen. Tijdig een afspraak maken is de boodschap”, voegt burgemeester Veerle Heeren toe.

Inwoners van Sint-Truiden kunnen gedurende de ganse periode van 9 tot en met 27 maart gratis hun grofvuil naar het containerpark brengen (ongeacht hoeveel keer). Voor een bezoek aan het containerpark moet je een afspraak maken. Dat kan via https://afspraken.sint-truiden.be of telefonisch via het ContactCenter op het nummer 011 70 14 14. Wat precies grofvuil is en welke materialen recycleerbaar zijn, vind je terug op www.limburg.net/fractie/grofvuil .