Gratèê

Misschien nog wat vroeg op de maag na al die ‘carnavalgekte’ en nederlaag van STVV, maar toch hier een goed recept voor wat zondagse kost….Gratèê (ver Twie màn), recept van Johan van Ondezieë.

Gratèê

(ver Twie màn) 

 

Wa móet ich dóvuir ùbbe

 

  • 2 dl mèllek
  • 2 dl zoon
  • ½ tèkske rouzemarèèn
  • 1 tieën loeëk
  • 1 lorierbloat
  • 1 tak tèèm
  • p&z (peeper & zààt)
  • Nuitemeschoot
  • 400 gràmme vàste petàtte
  • ½ klùtsje bouter
  • 75 gràmme gemoale kees

 

  • Wèè moak ich et

 

  • Meingsel moake vàn Mèllek + Zoon + Krùide + Loeëk èn opwèrreme
  • Ouve op 160 groode zitte
  • Binnekàànt ouveschoutel inboutere, moug be bouter of olèèfoule
  • Petàtte in schùifkes snèèn èn uiver makààndere lègge (gelèk de pànne vàn e doak) tot 2/3 gevùlt
  • Meingsel zèfte èn uiver de petàtte giete + nuitemeschoot + p&z
  • Gemoale kees d’ruiver
  • Intigge klein stùkskes bouter op de kees
  • 30 menúte in de-n ouve tot àlles schoeën gòòtbraan is
  • Of et mùrref is kòntroleir dzje dour in de schùifkes te pikke

 

Gerieët !