Gratèê (ver Twie màn) 

Elke week… een toprecept gepresenteerd door  Johan vàn Ondezieë, en met kennis van zaken geproefd door De Snaat. Deze week:Gratèê (ver Twie màn).

  

Wa móet ich dóvuir ùbbe

 

  • 2 dl mèllek
  • 2 dl zoon
  • ½ tèkske rouzemarèèn
  • 1 tieën loeëk
  • 1 lorierbloat
  • 1 tak tèèm
  • p&z (peeper & zààt)
  • Nuitemeschoot
  • 400 gràmme vàste petàtte
  • ½ klùtsje bouter
  • 75 gràmme gemoale kees

 

  • Wèè moak ich et

 

  • Meingsel moake vàn Mèllek + Zoon + Krùide + Loeëk èn opwèrreme
  • Ouve op 160 groode zitte
  • Binnekàànt ouveschoutel inboutere, moug be bouter of olèèfoule
  • Petàtte in schùifkes snèèn èn uiver makààndere lègge (gelèk de pànne vàn e doak) tot 2/3 gevùlt
  • Meingsel zèfte èn uiver de petàtte giete + nuitemeschoot + p&z
  • Gemoale kees d’ruiver
  • Intigge klein stùkskes bouter op de kees
  • 30 menúte in de-n ouve tot àlles schoeën gòòtbraan is
  • Of et mùrref is kòntroleir dzje dour in de schùifkes te pikke

 

Gerieët !